Kövess!Lájkold Facebook oldalunkat is! Kövess minket!

Mi a hitelfolyósítás?

A hitelfolyósítás során a hitelező kifizeti az igényelt pénzösszeget a kölcsönvevő számára, levonva a folyósítás díját illetve egyéb díjakat. Ezen összeg egyből a hitelért folyamodó egyénhez kerül, vagy egy arra feljogosított harmadik fél számára aki a pénzt fogja felügyelni. Az adósnak kötelessége visszafizetni a hitelt az előre meghatározott időkereten belül.

A hitelszerződésben feltétlen szerepelnie kell minden olyan kiadásnak, költségnek ami a hitellel kapcsolatos, illetve a hitel folyósításának körülményeiről.

Szerepelhet a szerződésben továbbá, hogy hogyan is használhatja az adós a pénzt, diákhitel esetében például az iskolai költségek fedezésére, például tankönyvek vásárlására fordíthatja az összeget.

Az adós a hitel folyósításáig megszakíthatja a folyamatot ha úgy gondolja hogy nincs szüksége ezen pénzforrásra, ám amint a hitel folyósításra került, az adós lesz a felelős az összegért, amely “büntetlenül” nem visszatéríthető a szerződésben feltüntetett részletek és futamidő lejárata előtt. Fontos tehát hogy átgondolja a hitelt felvevő, hogy tényleg szüksége van-e a pénzre. Ha túl sokáig vár a megszakítással, megeshet hogy bizonyos díjakat újra be kell fizetnie.

A folyósítás ideje a szerződésben megállapított kondícióktól függ. A szerződésnek tartalmaznia kell a hitelfolyósítás megkezdésének dátumát, hogy mikorra kell a pénznek megérkeznie a számlára.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..