in

Mi a hiteltörténet?

Mi a hiteltörténet?
Mi a hiteltörténet?

hiteltörténet minden az egyén által kezelt hitellel kapcsolatos dolog rögzítése. Tartalmazza akölcsönzés és a visszafizetés információit, a banki hiteleket, az autó hitelt és minden a hitelező általi adósságot. hiteltörténet nem csak a számlák nyitását őrzi, hanem tartalmazza a hitelkártya fiókokat és az igényelt hiteleket, vagy a már lejárt hiteleket is. Kilistázza a kései fizetéseket, illetve a visszafizetetlen hitelt is.

Az egyén „hitel pontszáma” részben a hiteltörténet alapján van meghatározva. A negatívumok, mint például a fizetésképtelenség, a kései fizetés alacsonyabb „hitel pontszámhoz” vezethetnek.

A jó hiteltörténet több okból is fontos. A hitelkártya társaságok és a bankok azoknak az embereknek akarnak hitelt adni, akik képesek is azt visszafizetni. Amennyiben rossz hiteltörténete van az ügyfélnek, magasabb rizikóval jár és nehezebb hozzájutnia ahitelhez. Ha ez mégis sikerül, könnyen lehet, hogy magasabb THM-el fog ez párosulni mint egy olyan ember esetében, akinek jó ahiteltörténete.

hiteltörténet egy hitel riportban van rögzítve. Ha szeretnénk javítani hitel pontszámunkat, mindenképp szerezzünk be erről a kimutatásról egy másolatot és nézzük át részletesen. A hibák is elkerülhetőek, ha azokat jelentjük a cégnek. Ahhoz, hogy jóhiteltörténetünk legyen, tanuljunk a múltbéli hibákból, fizessük be időben a számlákat és maradjunk a hitelkeret által meghatározott összeg keretein belül.

Alapos tájékozódás hitel felvétele előtt

A Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület közleménye

Mi a hitel limit?

Mi a hitel limit?