in

Hogyan javítsunk hiteltörténetünkön

Hogyan javítsunk hiteltörténetünkön
Hogyan javítsunk hiteltörténetünkön

Csaknem mindenki számára elkerülhetetlen, hogy egy napon a hiteltörténetük alapján bíráljanak el bizonyos dolgokat. Ez a szagtalan, íztelen, költekezéseinkről szóló dokumentáció segítségünkre lehet, vagy tönkre is tehet minket anyagilag. Már a diákhiteltől elkezdve minden egyes adat rögzítve van, állandó megfigyelés alatt van az összes befizetés, vagy éppen a fizetés elmaradása.

Ha nem teszünk eleget valamely kötelezettségünknek, meglehetősen rossz hitelbírálatot kaphatunk, anyagi és személyes körülményeinket figyelmen kívül hagyva. Ezek az információk több évig sem évülnek el, tehát egy hat évvel ezelőtti kötelezettség elmulasztás hatással lehet a napokban benyújtott autó hitelkérelemre is.

Mit tehetünk a rossz hiteltörténettel? Jó hírekkel és rosszakkal is szolgálhatunk. Mivel a hiteltörténet megmutatja a költekezéseinket és a visszafizetési szokásainkat, együtt kell élnünk a következményekkel. Szerencsére a negatív hiteltörténet nem marad aktív örökké és van egy pár olyan hitelező is, aki alacsony hitelbírálattal rendelkező emberekkel is foglalkozik. Talán magasabb lesz a kamat, vagy sokkal szigorúbbak a visszafizetési szabályok, de a gyenge hitelmutató nem akadályozhat meg abban, hogy például egy autót vásároljunk.

A rossz hiteltörténeten segíthetnek például a barátaink vagy rokonaink. Amint a hitel vissza van fizetve, a negatív információ eltörlésre kerülhet. Ha találunk egy olyan ismerőst vagy barátot, aki tud nekünk elég pénzt kölcsönözni ahhoz, hogy visszafizessük atartozást, helyreállíthatjuk a hiteltörténetünket.

Barátoktól és ismerősöktől nem mindig a legjobb ötlet kölcsönkérni, de megérthetik a jelenlegi körülményeinket. A személyikölcsönről írjunk szerződést és fizessük vissza időben az adott összeget.

A másik módszer, hogy addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér. Felejtsük el az új hitelkártya igénylést vagy a magas kamatú autóhiteltegy pár évre, ezáltal pár negatív hitel információ kikerülhet a rendszerből. Tegyünk félre egy bizonyos összeget fizetésünkből az alapvető vásárlásokra. Ne engedjünk az alacsony törlesztésű, viszonylag olcsó áron megvásárolható termékek kísértésének. Kizárólagkészpénzért vásároljunk vagy bankkártyával, amikor a mindennapi bevásárlást végezzük, vagy autónkba tankolunk. Egyes emberek a hitelkártyával történő fizetés függőségében szenvednek. Ha több hitelkártyánk is van, próbáljuk meg eltenni azokat, hogy ne legyenek kéznél.

Akik külső segítség nélkül szeretnének javítani hiteltörténetükön, felkereshetnek bizonyos hitelügyintézőket. Megeshet, hogy a korábbi tartozások összevonhatók, és egy kifizethető havi törlesztés keretein belül fizethetők. A legtöbb hitelező ilyenkor azt javasolja, hogy zárjuk le a fiókunkat, míg törlesztünk. Egy ilyen tanácsadó igénybevétele megmutatkozik a hiteltörténeten, de 7-10 évente törlődik az információ.

Egyesek úgy próbálják meg javítani a hiteltörténetüket, hogy hitelt vesznek fel magán hitelező társaságoktól, ami gyakran hatalmas összegű kamattal jár, de ily módon javítani tudják a hiteltörténetet. A rossz hiteltörténetet kezelni sosem volt egyszerű, de türelemmel és felelősségvállalással, odafigyeléssel megoldhatóvá válik.

Az online fizetés előnyei és hátrányai

Az online fizetés előnyei és hátrányai

Mit tegyek, ha ellopták a hitelkártyámat?

Mit tegyek, ha ellopták a hitelkártyámat?