in , , , ,

THM mutató hitel felvételkor

THM mutató hitel felvételkor
THM mutató hitel felvételkor

A bankok kamatot szoktak felszámítani, amikor egy ügyfél pénzt vesz fel egy bizonyos cél érdekében adott futamidőre. A hitel tőke összegén felül valamivel minden esetben többet kell visszafizetnie az adósnak. A bank számára ez jelenti a profitot.

Minden esetben alaposan kell tájékozódni azon a téren, hogy mekkora a kamat mértéke és emellett még milyen egyéb költségek terhelik a felvett összeget. Sok esetben egyszeri díjakat kell fizetni a felvételkor, ilyen lehet a rendelkezésre bocsátási díj, amely a hitel összegének egy bizonyos százaléka szokott lenni.

Azt, hogy pontosan mennyit kell visszafizetni a futamidő végén, a THM mutató adja meg. Az egyes hitel ajánlatokat ennek a segítségével lehet a lehető legkönnyebben egymással összevetni és megállapítani, hogy melyik lehetőség a leginkább kedvező. Az a hitel, amelynek a THM értéke a legkisebb, azt érdemes felvenni.

Ebben a mutatóban sincsen benne minden, így az előtörlesztés díja, késedelmi költségek. Minden esetben jól láthatóan vannak feltüntetve a banki termékek esetében a hiteldíj mutatók, így egyetlen érdeklődő sem érezheti magát később átverve, hiszen előzőleg mindennel kapcsolatosan tud tájékozódni.

Ha nem tudja még így sem egymással összevetni az egyes lehetőségeket, akkor mindenképpen érdemes szakembert felkeresni, aki mindent pontosan el fog magyarázni az adott hitel kapcsán. Online még akár ki is lehet számoltatni, hogy egy adott hitelnek havi szinten mekkora lesz a törlesztése. Mindig a lehető legalaposabban vesse egymással össze az egyes ajánlatokat.

A hitel felvétele hosszabb idő is lehet

A hitel felvétele hosszabb idő is lehet

Forint gyengülés hatásai a hitelt felvevőkre

Forint gyengülés hatásai a hitelt felvevőkre