in

Hogyan befolyásolják a hitelek a hiteltörténetünket?

Hogyan befolyásolják a hitelek a hiteltörténetünket?
Hogyan befolyásolják a hitelek a hiteltörténetünket?

A felvett hitelek befolyásolhatják hiteltörténetünket pozitívan és negatívan is, már az első hitelünk felvételét követően. Minden egyes alkalommal, amikor hitelért folyamodunk, az meg fog látszódni a hiteltörténetünkön. Természetesen a hitel pozitívan is befolyásolhatja a hiteltörténetet, amennyiben a törlesztőrészletek időben ki vannak fizetve és a hitel teljes összege visszatérítésre került.

Mint azt már fentebb említettük, minden hitelkérelem meg fog látszódni a hiteltörténetünkben. Fontos, hogy ha a legkedvezőbb feltételekkel szeretnénk hitelt felvenni, a kérelmeket egyszerre adjuk be két héten belül, mivel ezen esetben egyetlen kérelemnek minősül, nem pedig külön számolódik.

A hitelek más módon is befolyásolják a hiteltörténetet. Minden egyes felvett hitel kötelezettségként jelenik meg a hiteltörténeten. A több hitellel rendelkezők kockázatosabbnak tűnnek a hitelezők számára és sokkal kevésbé valószínű hogy a hitelfolyósításra sor kerül. A magas számú hitel nem feltétlen jelent rosszat, míg a fizetések időben történnek, de mint azt már említettük, nagyobb kockázatot jelentenek a hitelező számára.

A hitelek pozitívan is befolyásolhatják természetesen a hiteltörténetet, például ha minden befizetés időben történik, azaz sohasem késve. Ez biztosíthatja egy részről a jó hiteltörténetet. Amint a hiteltörlesztés befejeződött, az is megmutatkozik a hiteltörténeten, mint kifizetett összeg. Nem feltétlen szükséges nagyobb összegekben törleszteni mint az elő van írva, de ha meg tudjuk tenni, hamarabb kifizethetjük a hitel teljes összegét, bár ezt néhány bank tulajdonképpen plusz díjakkal “szankcionálhatja”.

Jó, ha többféle hitelünk is van, ezáltal bizonyíthatjuk hogy különböző típusú adósságokat is kitűnően tudunk kezelni. A hitelek nagy mértékben befolyásolják az egyén hiteltörténetét, habár ez csupán egy része az értékelésnek.

Mit gondolsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

GIPHY App Key not set. Please check settings

Mi a hitelfolyósítás?

Mi a hitelfolyósítás?

Hitel türelmi idővel