in , , ,

Lakásvásárláshoz hitel felvétele

Lakásvásárláshoz hitel felvétele
Lakásvásárláshoz hitel felvétele

Otthonteremtési gondjukat a legtöbben csak banki segítséggel tudják megoldani. A válság előtt sokkal könnyebben lehetett kapni lakáshitelt, mivel kevesebb volt a szükséges önerő mértéke.

A bankok már sokkal szigorúbb hitelvizsgálatot végeznek és magasabb összegben került meghatározásra az önerő mértéke is.

A lakáshitelek igénylésének menete sokkal hosszabb, mint egy személyi kölcsöné. Nagyon alapos vagyoni vizsgálatot végeznek a bankok, melyhez számos igazolást kell benyújtani, többet között a munkaviszonyról és a havi jövedelem mértékéről is.

Minden esetben fedezetet kér a bank a felvett összegre, amely a legtöbb esetben a megvásárolni kívánt lakóingatlan szokott lenni. Hogy ez pontosan fedezi-e a kért összeget, azt egy ingatlanbecslés során állapítja meg a bank, melynek a költségét a hitel felvevőjének vagy a banknak kell megfizetnie, ez általában pénzintézet függő.

Minden esetben biztosítást is kell kötni az adott ingatlanra, hiszen ha bármilyen kár érné a lakást, akkor az értékvesztést jelentene a banknak.

Állami kamattámogatást is lehet igényelni lakáshitel mellé, amelynek keretében jelentős kiadástól lehet mentesülni.

Két gyermek esetében a lakáshitelhez szocpolt is lehet felvenni.

Minden esetben meg kell ismerni a bankok ajánlatait, mivel jelentős eltérések vannak köztük. Ha nem tud kiigazodni a hitelek között, akkor egy tanácsadót keressen fel, aki pártatlanul bemutatja az egyes lehetőségeket!

Nem csak lakás vásárlásra, hanem annak korszerűsítésére és bővítésére is tud igényelni banki segítséget

 

 

Mit gondolsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

GIPHY App Key not set. Please check settings

Önnek is segítenek a hitelszakértők!

Önnek is segítenek a hitelszakértők!

A kamat és a THM

Hitel és a THM mutató