in , , ,

Lakásvásárláshoz hitel felvétele

Lakásvásárláshoz hitel felvétele
Lakásvásárláshoz hitel felvétele

Otthonteremtési gondjukat a legtöbben csak banki segítséggel tudják megoldani. A válság előtt sokkal könnyebben lehetett kapni lakáshitelt, mivel kevesebb volt a szükséges önerő mértéke.

A bankok már sokkal szigorúbb hitelvizsgálatot végeznek és magasabb összegben került meghatározásra az önerő mértéke is.

A lakáshitelek igénylésének menete sokkal hosszabb, mint egy személyi kölcsöné. Nagyon alapos vagyoni vizsgálatot végeznek a bankok, melyhez számos igazolást kell benyújtani, többet között a munkaviszonyról és a havi jövedelem mértékéről is.

Minden esetben fedezetet kér a bank a felvett összegre, amely a legtöbb esetben a megvásárolni kívánt lakóingatlan szokott lenni. Hogy ez pontosan fedezi-e a kért összeget, azt egy ingatlanbecslés során állapítja meg a bank, melynek a költségét a hitel felvevőjének vagy a banknak kell megfizetnie, ez általában pénzintézet függő.

Minden esetben biztosítást is kell kötni az adott ingatlanra, hiszen ha bármilyen kár érné a lakást, akkor az értékvesztést jelentene a banknak.

Állami kamattámogatást is lehet igényelni lakáshitel mellé, amelynek keretében jelentős kiadástól lehet mentesülni.

Két gyermek esetében a lakáshitelhez szocpolt is lehet felvenni.

Minden esetben meg kell ismerni a bankok ajánlatait, mivel jelentős eltérések vannak köztük. Ha nem tud kiigazodni a hitelek között, akkor egy tanácsadót keressen fel, aki pártatlanul bemutatja az egyes lehetőségeket!

Nem csak lakás vásárlásra, hanem annak korszerűsítésére és bővítésére is tud igényelni banki segítséget

 

 

 

Önnek is segítenek a hitelszakértők!

Önnek is segítenek a hitelszakértők!

A kamat és a THM

Hitel és a THM mutató