in

Hitel: futamidő és kamat

Hitel: futamidő és kamat
Hitel: futamidő és kamat

Számos összetevője van annak, hogy mekkora összeget kell fizetnie törlesztésként. A havonta fizetendő összeget a tőke és a kamat teszi ki nagyobb részben, azonban még bizonyos költségek, így kezelési díj is rárakódhat.

Hogy hosszabb távon mekkora lesz a törlesztésnek a mértéke, azt az határozza meg, hogy a hitel mekkora kamattal lett felvéve és milyen hosszú futamidő alatt történik annak a visszafizetése.

Éppen ezért kell különösen figyelni arra, hogy az adott banki ajánlat milyen jellegű konstrukciókkal vehető igénybe. Minél hosszabb a futamidő, annál kisebb lesz a havonta esedékes törlesztésnek a mértéke.

Természetesen meghatározó tényező, hogy mekkora összeg kerül felvételre. Ez határozza meg azt, hogy havi szinten a futamidő alatt a hitel tőkéjének mekkora részét kell fizetni.

Ha szeretne megfelelő konstrukciókkal bíró banki ajánlathoz hozzájutni, akkor mindenképpen érdemes szakemberhez is fordulni, hogy valóban a jó ajánlat kerüljön kiválasztásra. A hitel felvétele előtt azt is meg kell tudni, hogy milyen egyszer jelentkező költségek vannak, mert szokott lenni rendelkezésre bocsátási díj is.

Ha lakáshitelről van szó, akkor ott szóba jöhetnek olyan költségek is, mint a szerződés kötésének a díja, az értékbecslés. Ezekről is minden esetben tájékozódjon előre. Nézze meg, hogy milyen aktuális ajánlatok vannak jelenleg a hitelek terén, és ha megtalálta a megfelelő kamatozással rendelkezőt, akkor keresse fel személyesen az adott pénzintézetet!

Legyen a lehető leginkább körültekintő a banki termékek felvétele esetében!

A bankszektor érdeke, hogy határidőre, pontosan elszámoljon

A bankszektor érdeke, hogy határidőre, pontosan elszámoljon

Az MNB ügyvezető igazgatója szerint kamatcsökkentés jöhet

Az MNB ügyvezető igazgatója szerint kamatcsökkentés jöhet