in

Hitelek 0 százalékos THM mellett

Most 0% THM!
Most 0% THM!

Nagyon sok esetben lehet látni nagy hipermarketekben, hogy különféle számítástechnikai eszközöket, televíziókat és háztartási gépeket teljesen kamatmentes hitel mellett kínálnak a vásárlóknak. Ténylegesen lehet kapni olyan hitelt, hogy csak akkora összeget kell visszafizetni a futamidő alatt, mint amekkora fel lett véve?

A nulla százalékos THM minden esetre ezt jelenti ezekben az esetekben.

Ilyen ajánlatoknál minden esetben érdemes rátérni az apró betűkkel írt részre. Abban van elásva igazából az, ami a hitelt adó banknak az üzletet jelenti.

Az áruhitelek esetében a futamidő többnyire 3-15 hónap között van meghatározva. Ha ennek az időszaknak a hossza valami miatt nem megfelelő, akkor máris nem nulla százalékos THM-re kell számítani.

Számos esetben van az, hogy csak akkor nem kér a bank kamatot az áruvásárlásra fordított hitelhez, ha valamilyen mértékű önrész kerül befizetésre. Sok esetben 20 százalékos önerőhöz van kötve a kamatmentesség, így ha ezt valaki nem tudja teljesíteni, akkor máris nem igaz, hogy nem kell kamatot fizetni.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy sok esetben hitel helyett készpénzért olcsóbban lehetséges megvásárolni ugyanazt a terméket egy üzleten belül.

Hogy minden részletet megtudjon az adott áruhitel kapcsán, feltétlenül olvassa el az apró betűkkel írt részt, hiszen a lényeg általában abban van elrejtve, nem kell rögtön hinni annak, hogy a THM ténylegesen nulla százalékos.

Hitelkoordinátorok ezek esetekben mindig rendelkezésre állnak az adott üzletben.

A hitel törlesztésének elemei

A hitel törlesztésének elemei

Hitelt csakis körültekintően

Hitelt csakis körültekintően!