in

Hogyan szüntessük meg a hitelkártyánkat?

Hogyan szüntessük meg a hitelkártyánkat?
Hogyan szüntessük meg a hitelkártyánkat?

hitelkártyák általános formái a pénzforrásnak, csaknem mindenki rendelkezik legalább eggyel. Sokaknak több is van, akár tucatnyi is lehet. Mindegy, hogy hány hitelkártyánk is van, ezek megszüntetése kicsit bonyolultabb lehet, mint szert tenni rájuk.

hitelkártyáktól való megválás okai

Amennyiben több hitelkártyával rendelkezünk nagy segítségünkre lehetnek, viszont ha nem tudjuk kontrollálni költekezési szokásainkat, a növekvő tartozás elkerülése végett egy-egy kártyánkat el kell zárnunk. Esetleg meg is válhatunk egyes kártyáinktól ha van egy olyan kártyánk, aminél kisebb kamatot kell fizetnünk, vagy kedvezőbbek a feltételek és szeretnénk lecsökkenteni ahitelkártyáink számát.

Akármi is legyen a kártyáktól való megválás oka, tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen hatással lehet ez számláinkra és ahiteltörténetünkre. Hadd jegyezzük meg, hogyha a kártyánkat ellopták vagy visszaélés történt vele, nem kell megszüntetni. A hitelező új kártyát állít ki, és a régi számlán történt aktivitásokat átvezeti egy újabbra.

hitelkártya megszüntetésének lépései

Íme a hitelkártya megszüntetésének lépései:

Első lépés: Kapcsolatfelvétel

Ha eldöntöttük, hogy megszüntetjük a hitelkártyát, a legjobb ha értesítjük erről a hiteltársaságot telefonon vagy írásban, a kiállító erre vonatkozó szabályait követve. A leggyakrabban telefonon kell intézni, mivel a hitelező nem feltétlen szeretné hogy tényleg megváljunk a kártyánktól és nagy valószínűséggel kapni fogunk valamilyen ajánlatot amivel szeretnének meggyőzni minket. Amennyiben elfogadjuk ezt az ajánlatot, gyakran csökkentik az éves díjat vagy kisebb könnyítésben részesülhetünk.

Második lépés: Tárgyalás megfontolása

Amennyiben jól hangzó ajánlatot kapunk és nincs további okunk arra, hogy megváljunk a kártyánktól, fontoljuk meg az ajánlat elfogadását. Azonban ne essünk kísértésbe, ha korábban eldöntöttük, hogy mindenképp megválunk a hitelkártyánktól.

Harmadik lépés: A kérelem dokumentálása

Jegyezzük fel a megszüntetési kérelem dátumát, időpontját és a képviselő nevét akivel beszéltünk a kártya megszüntetésével kapcsolatosan. Általában írásos formában is meg kell kapjuk a megerősítést. Ez egy meglehetősen fontos dokumentum lehet, ha a későbbiekben be kell bizonyítanunk, hogy lezártuk a számlánkat. Kérjük meg továbbá a hiteltársaságot, hogy a számla megszüntetése megtörténtéről értesítse a hitelirodát.

Személyi Kölcsön

A személyi kölcsön

Lecserélhetem a hitelkártyámat?

Lecserélhetem a hitelkártyámat?