in

Mi történik akkor, ha elmulasztunk egy hitelkártya fizetést?

Hitelkártya befizetés elmaradás
Hitelkártya befizetés elmaradás

Ha elmulasztunk egy hitelkártya fizetést, valószínűleg kapni fogunk egy értesítést a kártyát kiállító cégtől, hogy kintlévőségünk van. Azonnal hatállyal eszközölni kellene a befizetést és tudatni a társasággal, hogy a fizetés megtörtént.

Fontos, hogy legalább a minimum meghatározott összeget fizessük be időben, habár különböző hibák előfordulhatnak. Ha észrevesszük, hogy nem tettünk eleget fizetési kötelezettségeinknek, hívjuk fel a társaságot és tudakoljuk meg az elmaradt összeg pontos értékét.

Megeshet, hogy ez egy megnövekedett összeg a kamatok miatt. Továbbá a legjobb, ha elmagyarázzuk, hogy miért is nem fizettünk időben. Amennyiben ez az első alkalommal fordult elő egy elfogadható ok miatt, lehet hogy a társaság nem fog további összeget ránk terhelni és nem fogja bejegyezni a hiteltörténetbe. Amennyiben azonban többször is elfelejtettünk már időben fizetni, a társaság nem valószínű, hogy együttműködő lesz.

Fizessünk amint tudunk. Általánosságban véve akkor kerül jelentésre a tartozás, ha 30 napon belül nincs rendezve. Egy 30 napon belül befizetett
tartozás kevésbé romboló hatású, mint egy 60 napon belül fizetett, vagy épp egy 90 napon belüli, bár mindegyik negatív hatással van a hiteltörténetünkre.

Ha a hitelkártya tartozás rendezése 90 napos csúszásban van, akkor már behajtó céghez fordulnak. Ezután a behajtó cég elkezd üzeneteket küldeni és telefonon tudatni velünk, hogy elmaradásunk van. Ha nem tudunk fizetni, tudassuk ezt a behajtó céggel és a hitelkártya társasággal is. Egyes társaságok hajlandóak megegyezni, de ez egy meglehetősen hosszú procedúra. A hitelkártya társaságoknak meg van a joguk ahhoz, hogy beperelhessenek minket ha nem fizetünk időben.

Tartsuk ezt észben, amikor olyasmit vásárolunk amire nincs fedezetünk.

Mit gondolsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

GIPHY App Key not set. Please check settings

A társaláíró

A társaláíró

Hogyan válasszuk ki a legjobb hitel visszafizetési konstrukciót?