in

Lecserélhetem a hitelkártyámat?

Lecserélhetem a hitelkártyámat?
Lecserélhetem a hitelkártyámat?

hitelkártya lecserélése egyre nagyobb körben terjedt el. Míg a hitelkártya csere nem épp oly egyszerű, mint egy cipő vásárlás, de a lehetőség adott mindenki számára. Megeshet, hogy nem vagyunk elégedettek a jelenlegi hitelkártya kibocsátóval, vagy egyszerűen csak egy olyan konstrukciót keresünk, amivel jobban járhatunk. Ezen cikkben a hitelkártya lecserélésének lehetőségeiről és következményeiről lesz szó.

Miért is akarhatom lecserélni a hitelkártyámat?

A leggyakoribb ok a váltásra a magas kamat. Egy magas kamattal rendelkező kártyáról történő átváltás egy kisebbre automatikusan redukálja a tartozásunkat.

Mielőtt az egész egyenlegünket egy új kártyára helyeznénk át, ne feledkezzünk meg az átvezetés költségeiről. Ez általában egy százalékos arány, a jelenlegi összeghez viszonyítva. A tartozás méretétől függően megeshet hogy nem tudunk sokat spórolni ezzel, mivel lehet, hogy az átvezetés hasonló mértékű mint az jelenlegi kártya kamata.

Sok hitelkártya kibocsátó határozott ideig tartó 0%-os kamatot ígér, ha nyitunk náluk számlát. Gondosan nézzünk utána, hogy a megadott idő lejártával mekkora is lesz a kamat, hiszen nem szeretnénk ha ez magasabb lenne, mint a jelenlegi kártyáé.

Akármilyen általam választott hitelkártyát megkaphatok?

A jó hitelmutatóval rendelkező ügyfelek jóval többféle hitelkártya közül választhatnak mint azok, akiknek rossz a mutatójuk. A bankok egyre szigorúbban veszik, hogy kinek adnak kölcsön. Óvakodjunk attól, hogy egyszerre több hitelkártya igénylést eszközölünk, mivel ez ronthat a hitelmutatónkon.

A gyakori hitelkártya váltás is ronthat a helyzetünkön. Jobban tesszük, ha tüzetesen átvizsgáljuk a különböző lehetőségeket és megtaláljuk azt a hitelkártyát, ami hosszú távon megfelel elképzeléseinknek.

Megváljak a régi hitelkártyámtól?

Amennyiben új hitelkártyát találtunk, a korábbi számlánk bezárása nem mindig a legjobb ötlet. A hiteltörténetünk egy része azon alapszik, hogy a felhasználható hitelből mennyit használtunk fel fizikailag. Ha bezárunk egy korábbi számlát, automatikusan csökkentjük az elérhető hitelkeretet és redukálja a fentebb említett arányt.

Szerezzük be a jelenlegi hitel kimutatást, ezáltal látva hogy hogyan is tekintenek ránk a potenciális hitelezők. Kiszúrhatunk akár bizonyos hibákat is, amik hatással lehetnek a hitelmutatónkra.

hitel kimutatás mellett a hitelezők további tényezőket is figyelembe vesznek, mint például:

  • A számláink száma
  • A számlák típusa
  • Mennyit használtunk fel az elérhető hitelkeretből
  • Számlafizetés történet

Megvizsgálják továbbá, hogy hajlamosak vagyunk-e a kései fizetésre. Kérjük ki hát a hitelkimutatásunkat és hogy ne menjen kárba az idő, míg erre várunk, keressük meg a legjobb lehetőséget a hitelkártya váltásra!

Mit gondolsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

GIPHY App Key not set. Please check settings

Hogyan szüntessük meg a hitelkártyánkat?

Hogyan szüntessük meg a hitelkártyánkat?

Az első hitelkártya kiválasztása

Az első hitelkártya kiválasztása