in

Az első hitelkártya kiválasztása

Az első hitelkártya kiválasztása
Az első hitelkártya kiválasztása

Figyelembe kell vennünk sok mindent, amikor az első hitelkártyánk kiválasztására kerül sor. Míg az első hitelkártya az egyik legfontosabb lépés a felnőtt világba lépésnél, megeshet, hogy nem a legelső kártyánk lesz a legjobb (de a legfontosabb lesz). Az egyenleg fontos tényező lehet a későbbi hitelkártyáinkat illetően, habár az első hitelkártyánknak valószínűleg nem lesznek magas limitjei.

Ettől a limittől függetlenül fontos, hogy hogyan bánunk az egyenlegünkkel. Ez egy tanulási fázis a legtöbb embernek, miszerint ha ellen tudunk állni a csábításnak, hogy nyakra-főre vásároljunk vele mindenfélét, komoly alapot tudunk teremteni arra az esetre, ha tényleg használnunk kell a kártyát. Ez a lecke meglehetősen hasznos lehet a későbbiekben.

Az első hitelkártya kiválasztásával együtt jelenhet meg a frusztráció. Gyakran az első hitelkártya igényléséhez nehéz út vezet. A legtöbb esetben a bank egy pár kérdést intéz a hiteltörténetünkkel kapcsolatosan. Amennyiben fiatalként szeretnénk beszerezni elsőhitelkártyánkat, talán nem kerül sor erre a kérdésre. Ez azt jelenti tehát, hogy a banknak nincsen velünk kapcsolatos információja és nem tud pozitívan reagálni az igénylésünkre. Megeshet hogy elutasítják az igénylést
ha egyszerre több kártyára szeretnénk szert tenni.

Mire figyeljünk oda az első hitelkártyánkkal kapcsolatosan?

Azok a napok elmúltak, amikor a bankok nem vették figyelembe a hiteltörténetünket és a visszafizetés irányába mutatott hajlandóságunkat. Régen az első hitelkártyánkat a legjobb kondíciókkal szerezhettük meg, alacsony kamattal és minimális díjakkal. Manapság azoknak is nehéz beszerezni hitelkártyát, akiknek jó a hitelmutatójuk. Habár ez nem jelenti feltétlen azt, hogy az első kártyánkhoz kedvezőtlen feltételekkel juthatnánk hozzá.

A legfontosabb dolog, hogy olyan kártyát válasszunk, aminek a legkisebb az éves kamata.

Ez kellene hogy mindenki listáján az első helyen szerepeljen. A legtöbb
első hitelkártyás nem valószínű hogy megkapja a hitelkártyát, hacsak nincs valamiféle hiteltörténete.

A második dolog, amit feltétlen vizsgáljunk meg: a díjszabás.

Az első hitelkártyások számára a bank által kiszabott díjak elég nagy mértékűek lehetnek. A limit díjak, az éves díjakkal, a karbantartási díjakkal és a késedelmi díjakkal a lista még korántsem teljes. Ezek által a hitelkártya kezelhetetlenné válhat. Még egyszer szeretnénk hangsúlyozni, hogy a jó hiteltörténet mennyire fontos, a jó mutatókkal rendelkezők esetében a bank eltekinthet egyes díjaktól, mint például akár a havi díjaktól.

Míg egyesek szerint az egyenleg nagyon fontos, az igazság az, hogy az első hitelkártyánk esetében az egyenleg mértéke nem szabad hogy motivációs tényező legyen. Még a kis egyenleggel rendelkezők is szert tehetnek limit növelésre ha gondosan karbantartják a számlájukat és időben befizetnek mindent.

Fontos dolgok az első hitelkártyánkról.

Az első hitelkártya megtalálása nagyon fontos, de ennél még fontosabb, hogy hogyan kezeljük majd azt. Gyakran megesik, hogy rosszhitelértékelést kapnak azok, akik nem kezelik jól a kártyát. A legfontosabb tanács tehát, hogy ne a kártya megszerzésének mikéntjén őrlődjünk, hanem hogy hogyan is fogjuk majd használni, ha egyszer szert teszünk rá.

Sokan úgy tekintenek a hitelkártyára, mint egy eszközre amivel ingyen vásárolhatnak bizonyos dolgokat. Ez mind rendben is van addig, amíg a számla meg nem érkezik. Ez ugyan nem adhat okot azonnali pánikra, de a késedelmi kamatoknak köszönhetően elég mélyre áshatjuk magunkat az adósságban.

Ha nyomon követjük az egyenlegünk váltakozását, befizetjük időben a számláinkat és megtaláljuk azt a hitelkártyát, aminek a legkedvezőbb a kamata, nem kerülhetünk nagy bajba.

Mit gondolsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

GIPHY App Key not set. Please check settings

Lecserélhetem a hitelkártyámat?

Lecserélhetem a hitelkártyámat?

Hitelkártya használata, amikor munkanélküliek vagyunk

Hitelkártya használata, amikor munkanélküliek vagyunk