in

Hitelkártya használata, amikor munkanélküliek vagyunk

Hitelkártya használata, amikor munkanélküliek vagyunk
Hitelkártya használata, amikor munkanélküliek vagyunk

Ha munka nélkül vagyunk, a hitelkártya használata nem feltétlenül rossz ötlet, ha van valamennyi bevételmünk például segélyekből vagy más egyéb forrásokból.

Másrészről, ha nincs semmilyen bevételünk, a hitelkártya használata korántsem a legjobb ötlet gazdaságilag. Köztudott, hogy a munkanélküliség és a hitelkártya egy lapon említése kényes téma, óvatosan kell vele bánni.

A legnehezebb azt megállni, hogy a hitelkártyát ne az adott életformánk fenntartására használjuk, míg munka nélkül vagyunk. Még ha nem is esik jól bevallani, de amikor munkanélküliek vagyunk, meg kell tanulnunk kicsit visszább adni igényeinkből és meghúzni magunkat, míg újra dolgozni nem kezdünk.

A munkanélküliség alatt elkövetett hibák

Amennyiben hitelkártyát szeretnénk használni munkanélküliség alatt, pár szabályt be kell tartanunk:

Először is, ne használjuk a kártyát olyan kiadások fedezésére, amelyek nem feltétlen szükségesek. Ezek közé tartozik az étel, a ruházkodás, a gyógyszerek, az autó biztosítása. Ne használjuk a hitelkártyát a telefonszámlánk befizetésére. Ezek a dolgok nem feltétlen szükségesek ahhoz, hogy munkát találjunk. Ezek segítségével tudunk valamennyi pénzt spórolni.

Másodsorban, ne hagyjuk, hogy a tartozásunk elérje az elérhető egyenlegünk összegének felét. Amint elértük ezt a pontot, rosszhiteltörténetünk keletkezhet, ezáltal megnehezítve a későbbi munkakeresést illetve további kölcsön felvételét.

A harmadik dolog, hogy ne készpénz-előleggel fizessük számláinkat, mivel ezek megnövelhetik a kamatot akár 20%-kal is, továbbá hajlamosak lehetünk a későbbiekben is ezt a megoldást választani.

Tartsuk észben, hogy minden egyes hitelkártyával történő fizetés az alapból vonódik le ha csak a minimálisan megállapított összeget tudjuk befizetni. A készpénz-előleg miatt felhalmozódott kamatok erre csak rátesznek, és egy idő után kezelhetetlenné fog válni a kártyánk.

Mire használhatjuk a hitelkártyánkat

hitelkártyák jók lehetnek a cash flow kezelésére, amikor munkanélküliek vagyunk. Megeshet, hogy a közeli boltban ahol vásárolunk, csak készpénzt fogadnak el. Csak akkor használjuk a napi kiadásokra a készpénzt, ha nincs más lehetőség.

Ügyeljünk azonban arra, hogy mindig fizessük be időben a hitelkártyához tartozó minimum összeget. Amennyiben úgy ítéljük meg, hogy nincs elég készpénzünk, gondolkodjunk el az ékszereink, hangszereink, televíziónk eladásán. A hitelkártyával történő vásárlás a készpénz megtartásáért nem túl jó ötlet.

hitelkártya kibocsátó társaságok talán együttműködőek lesznek

hiteltársaságok meglepő módon manapság sokkal segítőkészebbek mint a közelmúltban. Ha őszintén szólunk a gazdasági körülményeinkről, talán együttműködhetnek velünk. Amennyiben így lenne, ne használjuk a kártyát olyan dolgokra, amik nem feltétlen szükségesek. A hitelkártyát használjuk minden körülmények között felelősségteljesen, főként ha épp munkanélküliek vagyunk.

Az első hitelkártya kiválasztása

Az első hitelkártya kiválasztása

A hitelkártyák rejtett költségei

A hitelkártyák rejtett költségei