in

A személyi kölcsön

Személyi Kölcsön
Személyi Kölcsön

A személyi kölcsön olyan kölcsön, amellyel nem lehet autót, hajót vagy házat vásárolni. Ezzel akölcsönnel a váratlan kiadásainkat fedezhetjük, legyen az iskola (nem egyezik meg a diákhitellel), sürgős orvosi beavatkozások finanszírozása vagy ha például a világ másik részére költözünk. Felhasználható továbbá adósság újraszervezéséhez is. Amennyiben ez a hitel egy banktól származik, banki személyi kölcsönnek hívjuk.

A banki személyi hitel gyakran meg van különböztetve a hitelkártya kölcsönöktől, még ha az is a banktól származik. Ez esetben akölcsönző nem tud több pénzt kérni, ha visszafizette a tartozás egy részét. Ehelyett az ilyen kölcsönök fix kamattal és havi törlesztőrészletekkel rendelkeznek.

Egy másik fontos pontja a banki személyi kölcsönöknek, hogy általában fedezet nélkül hozzáférhetők. A legtöbb kölcsönnél az összeg mögött ott áll a ház, vagy az autó fedezetként, azaz a bank elbirtokolhatja ezeket, ha a visszafizetés nem történik meg. A legtöbb személyi kölcsön a természeténél fogva fedezet nélkül elérhető, mivel személyes jellegű dolgokra van kitalálva, melyek nem mérhetők.

Ez két igen érdekes kérdést vet fel. Először is, a legtöbb bank nem ad személyi kölcsönt, hacsak nincs az illetőnek kitűnőhitelmutatója. Más hitelezők adhatnak személyi kölcsönt, de meglehetősen magas kamattal. Még ha a bank meg is adja a kölcsönt olyannak, akinek jó a hiteltörténete, általában nagy kamattal kell számolni, mivel a személyi kölcsön mögött nem áll fedezet.

Egyik módja a magas kamatok elkerülésének, hogy fedezetként jelöljük meg házunkat. Másik lehetőség, hogy egy családtagunktól kérünk kölcsön, aki 0 vagy alacsony kamattal tudja biztosítani számunkra a kívánt összeget. A visszafizetés mikéntjéről és teljesítési idejéről állapodjunk meg a későbbi félreértések elkerülése végett.

Akik jó hitelmutatóval bírnak, lehetőségük van banki személyi kölcsönt felvenni, ezt több bank is biztosítani tudja a számukra. Fontos, hogy tüzetesen nézzük át a kamatokat, a többletköltségeket és minden büntetést ami akkor lép életbe, ha a fizetés elmaradna, vagy nem időben történne. Ezáltal könnyebben megállapíthatjuk, hogy mely hitel a legjobb.

A Hitelkrízis

A hitelkrízis

Hogyan szüntessük meg a hitelkártyánkat?

Hogyan szüntessük meg a hitelkártyánkat?