in

Fontos a hiteltörténet szempontjából az első hitelkártya?

Fontos a hiteltörténet szempontjából az első hitelkártya?
Fontos a hiteltörténet szempontjából az első hitelkártya?

Mint minden hitelkártyánál, az első hitelkártyák is nagyon fontosak a hiteltörténet szempontjából. Amennyiben első ízben használunk hitelkártyát, sok dolog van amit figyelembe kell vennünk, amik hatással lehetnek a hiteltörténetünkre pozitív illetve negatív hatással.

Ha fiatalon szereztük be első hitelkártyánkat, nem nagyon volt rá esélyünk hogy olyan hiteltörténetünk legyen, ami negatív hatással lehet a későbbiekben. A hitelkártya megléte a hiteltörténet felépítésének kezdete. A hiteltörténet minősége a kártya használatától függ.

Miért fontos, hogy legyen hiteltörténet?

Napjainkban rengeteg dolgot a hiteltörténetünk határoz meg. A hitelkártya kérelem elfogadásán és a kamatokon kívül a hiteltörténet hatással lehet a következőkre is:

  • Autóhitel
  • Jelzáloghitelek
  • Autóbiztosítás díjak

Ahhoz, hogy az életben boldoguljunk, fontos hogy legyen hiteltörténetünk és ami még fontosabb, hogy ez jó legyen. Egy hitelkártya egy jó kezdet ehhez.

Hogyan javítja a hitelkártya a hiteltörténetünket?

A hiteltörténet összefügg a pontozásos hitelbírálatunkkal. A hiteltársaságok pontozásos rendszerrel határozzák meg, hogy mennyire vagyunk gazdaságilag megbízhatóak. Hiteltörténet nélkül nem lehet túl jó pontunk.

Az első hitelkártya fontossága, hogy meg tudjuk mutatni, hogy ki tudjuk fizetni a kölcsönt felelősségteljesen. Amikor vásárolunk a hitelkártyánkkal, lényegében kölcsönt veszünk fel a hiteltársaságtól, amit minden hónap végén vissza kell fizetnünk.

Amennyiben visszafizetjük az egész összeget és mindezt időben tesszük, azt mutatja hogy gazdaságilag megbízhatók vagyunk, ami által a későbbiekben további kölcsönökért folyamodhatunk. Ne feledjük, hogy a hiteltörténet kiépítéséhez hónapról hónapra rendesen be kell fizetnünk mindent.

Milyen más egyéb dolgok lehetnek pozitív hatással a hiteltörténetünkre?

Amellett, hogy a hitelkártyával felelősségteljesen bánunk, más módja is van a hiteltörténet javításának, ez pedig a pontozásos hitelbírálat. Ha van hitel az autónkon, a hiteltörténetet javítjuk a kölcsön módszeres visszafizetésével.

Még egyszer hangsúlyoznánk, ha nincs hiteltörténetünk, meglehetősen nehéz autóhitelt felvenni, főként olyat, amin alacsony a kamat. Ha van valaki aki társaláíró lehet a kölcsönt illetően, alacsonyabb kamatra tehetünk szert és javíthatjuk a pontjainkat ha vissza is fizetjük a kölcsönt.

Mi történik akkor, ha a hiteltörténetnek köszönhetően nem lehet hitelkártyám?

Van egy pár olyan hitelkártya, amit kisebb hiteltörténettel, vagy akár anélkül is igényelhetünk. Ezek valószínűleg nem a legjobb kártyák és feltehetően hitel limittel rendelkeznek, de van rá lehetőségünk beszerezni belőlük.

Amennyiben nem találunk hitelkártyát a rossz hiteltörténetünk miatt, keressünk úgynevezett biztosított hitelkártyát. Ezek a kártyák azoknak lettek kitalálva, akiknek kicsi a hiteltörténetük, vagy rosszul állnak.

Ezen kártyák többféleképpen működnek. Egyes bankok megengedik hogy egy bizonyos összeget helyezzünk el a kártyán, tehát ez valójában az ajándékutalványokhoz vagy a bankkártyákhoz hasonlítható. Csak és kizárólag annyi pénzt költhetünk, amennyi a kártyára lett helyezve.

Más bankok akár hozzáköthetik a biztosított hitelkártyát egy másik számlánkhoz. Így az elkölthető pénz összege megegyezik a számlán lévő pénz összegével. Egyes biztosított hitelkártyának van éves díja vagy egyéb költsége, míg másoknak nincs.

A hitelkártyák rejtett költségei

A hitelkártyák rejtett költségei

Hogyan válasszuk ki a legjobb kis összegű személyi kölcsönt?

Hogyan válasszuk ki a legjobb kis összegű személyi kölcsönt?