in

Hitelkártya tartozás: Minél kevesebb, annál jobb

Hitelkártya
Hitelkártya

Az egyre növekvő áraknak köszönhetően a hitelkártya tartozások kezelése kulcsfontosságú lett a mindennapi életben. Habár a hitelkártya használata készpénz helyett meglehetősen népszerű, fontos tényező a kártya tulajdonosának ébersége, mivel nem nehéz a hitelkártya tartozást halmozni. Manapság csaknem minden bank felajánlja a lehetőséget, hogy a vásárlásokathitelkártyával bonyolítsuk. Ezek a hitelkártyák különböző limitekkel érhetők el az ügyfél portfóliójához mérten és a legtöbb helyen vásárolhatunk vele kis és nagy tételben is. Ennek következtében a legtöbb ember a “műanyag pénzt” részesíti előnyben a készpénz helyett.

hitelkártya tartozásokról

A pénz efféle formája megjelenhet hitelkártya tartozás formájában amely a legtöbb esetben nemvárt tényező, de meglehetnek a saját előnyei is. A legfontosabb előnye a hitelkártyának, hogy nem kell magunknál tartani nagy mennyiségű készpénzt. Továbbá lehetővé teszi a kártya tulajdonosának hogy akkor és azt vásároljon meg, amit csak szeretne, ahol elfogadják a kártyát. Tanulmányok kimutatták, hogy rengeteg ember pártol át lassacskán a hitelkártyákhoz.

hitelkártya előnyeit csak akkor lehet kihasználni ha helyesen használja a tulajdonosa. A promóciós húzások mint az alacsony bevezető árak és a különböző hitelkártya társaságok által ajánlott kedvezmények sok gyanútlan ügyfelet vonzanak. Hamarosan ezek az emberek arra lesznek figyelmesek hogy hatalmas összeg gyülemlett fel hiteltartozásként. A hitelkártyák használatából adódó ezen problémák kiküszöbölésére megfelelő tervezés szükséges.

Hogyan ne halmozzunk fel hatalmas adósságokat?!

hitelkártya tulajdonosoknak körültekintőknek kell lenniük amikor szerződést kötnek. Keressék az alacsonyabb éves díjszabású csomagokat, az alacsonyabb kamatlábúakat, mert ezek havonta kevesebb kamatot fognak felszámolni a hó végén a különbözetre. Ahitelkártyáknak kényelmi szerepet kellene betölteniük a használói számára, természetesen addig a pontig, ameddig szerepel rajta valamilyen összeg. Ez megóvja a használót a hatalmas hitelkártya tartozásoktól. A legfőbb kényelmi szempontja a hitelkártyáknak, hogy nem szükséges nagy mennyiségű készpénzzel elindulnunk, ha vásárolni megyünk. Mindenkinek szem előtt kellene tartania, hogy a vásárolt összegeket vissza kell fizetni és nem egy szabad pénzforrásként gondolni a kártyára. Állítsunk be egy havi limitet magunkhoz mérten.

Amennyiben a hitelkártya tulajdonosa ki tudja fizetni az adósságait minden hónap végén, a későbbiekben nem lesz probléma. A határ ahol meg kellene állni, az az volna, amikor elérjük azt a határt amit nem tudnánk készpénzzel kifizetni. Továbbá a különböző tranzakciók nyomon követése is fontos szempont abban, hogy ne halmozzunk fel adósságot. Ha ezeket az alap elővigyázatosságokat betartja a használó már a kezdetektől fogva, akkor elég kevés a valószínűsége, hogy bajba kerülhet.

A kártya használójának törekednie kell arra, hogy csökkentse a hitelkártya tartozását, ez segíteni fogja a későbbi megtakarításokban. A nem várt hitelkártya tartozások gyakran ahhoz vezetnek, hogy a tulajdonosának hozzá kell nyúlnia a nyugdíjhoz félretett pénzéhez vagy esetleg az iskolás évek alatt megszerzett plusz pénzhez – ez keresztbe tesz mind az anyagi állapotnak, mind a jövőbeni terveknek.

Úgy tűnik a hitelkártya tulajdonosoknak nagyok a kiadásaik, amely ahhoz vezet, hogy magas kamatot kell fizetniük a közeljövőben. Míg egy kiegyensúlyozott és visszafogott hitelkártya használat könnyebbé teszi egyesek életét, másoknak nehéz időket hozhat a pénzügyi stabilitást illetően.

Mit gondolsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

GIPHY App Key not set. Please check settings

Zsugorodó hitelezés

Tovább zsugorodott a hitelezés júliusban

Üzleti hitelkártyák

Üzleti hitelkártyák