in

Mi történik akkor, ha elmulasztunk egy hitelkártya befizetést?

Mi történik akkor, ha elmulasztunk egy hitelkártya befizetést?
Mi történik akkor, ha elmulasztunk egy hitelkártya befizetést?

Ha elmulasztunk egy hitelkártya befizetést, valószínűleg kapni fogunk egy értesítést a kártyátkiállító banktól, hogy kintlévőségünk van. Ilyenkor a saját érdekünk, hogy azonnal meg kellene tenni a befizetést és jó, ha pluszban tudatjuk a bankkal, hogy megtörtént. Igaz, ők is látják a rendszerükben, de a későbbi személyi hitelminősítés szempontjából előnyös.Fontos, hogy legalább a minimum meghatározott összeget fizessük be időben, habár különböző hibák előfordulhatnak. Ha észrevesszük, hogy nem tettünk eleget a fizetési kötelezettségeinknek, hívjuk fel a bankot és tudakoljuk meg az elmaradt összeg pontos értékét. Megeshet, hogy ez egy megnövekedett összeg a kamatok miatt.

Továbbá a legjobb, ha elmagyarázzuk, hogy miért is nem fizettünk időben. Amennyiben ez első alkalommal fordult elő egy elfogadható ok miatt, lehet hogy a bank nem fog további összeget ránk terhelni és nem fogja bejegyezni a hiteltörténetbe.

Amennyiben azonban többször is elfelejtettünk már időben fizetni, a bank nem valószínű, hogy együttműködő lesz.

Fizessünk amint tudunk, ez akár már telefonon keresztül is megoldható, az Internetről nem is beszélve.

Általánosságban véve akkor kerül “büntetésbe” a tartozás, ha 30 napon belül nincs rendezve. Egy 30 napon belül befizetett tartozás kevésbé romboló hatású, mint egy 60 napon belül fizetett, vagy épp egy 90 napon belüli, bár mindegyik negatív hatással van ahiteltörténetünkre.

Ha a hitelkártya tartozás rendezése 90 napos csúszásban van, akkor már behajtó céghez fordul(hat)nak. Ezután a behajtó cég elkezd üzeneteket küldeni és telefonon tudatni velünk, hogy elmaradásunk van. Ha nem tudunk fizetni, tudassuk ezt a behajtó céggel és ahitelkártya kibocsátóval is.

Egyes társaságok hajlandóak megegyezni, de ez egy meglehetősen hosszú procedúra. A hitelkártya kibocsátóknak meg van a joguk ahhoz, hogy beperelhessenek minket ha nem fizetünk időben. Tartsuk ezt észben, amikor olyasmit vásárolunk amire nincs fedezetünk.

Mit gondolsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

GIPHY App Key not set. Please check settings

Aktiválnom kell a hitelkártyámat?

Aktiválnom kell a hitelkártyámat?

Mi alapján válasszak bankot bankszámla nyitáshoz?

Mi alapján válasszak bankot bankszámla nyitáshoz?