in

Vállalkozói hitel felvétele rossz hiteltörténettel

Általánosságban véve nehéz vállalkozói hitel felvétele rossz hiteltörténettel, de korántsem lehetetlen. A dolgot elősegítendő az egyén egy különálló hiteltörténetet kell hogy létrehozzon a vállalkozása számára. Esetleg fedezetet is megjelölhet a hitel biztosítékaként, hogy jobb benyomást keltsen, vagy akár társaláírót is kereshet. A rövid futamidejű hitelek illetve családon belül elrendezett hitelek is megoldást jelenthetnek azoknak, akik vállalkozásuk számára szeretnének hitelt felvenni.

Amennyiben rossz hiteltörténettel rendelkezik a vállalkozói hitelért folyamodó egyén, megtehet bizonyos lépéseket a hiteltörténete megalapozásához. Ha el tudja különíteni a személyes hitelétől, nagyobb eséllyel pályázhat a hitelre. A vállalkozáshoz kapcsolódó vásárlásokkor a vállalat adószámát adja meg, ne a személyeset. Kisebb összegű hiteleket vehet fel különböző, a vállalkozáshoz használatos eszközök megvásárlásához. Ezen számlák befizetésével az egyén jó hiteltörténetet alakíthat ki és bebiztosíthatja a vállalkozói hitelét.

A fedezet is megkönnyítheti a vállalkozói hitel folyósítását rossz hiteltörténet esetén. Ha az egyénnek van módja rá, hogy biztosítékként fedezetet jelöljön meg, nagyobb valószínűséggel fogják elfogadni hitelkérelmét, mivel kevesebb kockázattal jár a hitelügylet. A hitelező erre való hajlandósága nagy mértékben függ a fedezet értékétől.

Egyes esetekben a rossz hiteltörténettel rendelkezők csak társaláíró segítségével kaphatnak hitelt. A társaláíró az a személy, aki felelősséget vállal a hitelért. Amennyiben az adós képtelen fizetni a megállapodásban leírtak szerint, a társaláíró lesz a felelős a hitelösszegért. Ennek sikerességéhez olyan társaláírót kell választani, akinek kitűnő a hiteltörténete.

Megeshet, hogy a hitelért folyamodni vágyó egyénnek nehézkes tradícionális úton vállalkozói hitelt szereznie, ekkor más alternatívákat kell keresnie. A megoldás lehet a kölcsönkérés családon belül, vagy egy hitelközösség hálózathoz való csatlakozással. Ezen hálózat a hitelezőket és az adósokat köti össze, nem oly szigorú szabályokkal mint az más egyéb hiteltársaságoknál tapasztalható. Végső megoldásként felvehet gyorshitelt, bár ezen hitelfajta általában nagyon magas kamattal rendelkezik.

Mit gondolsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

GIPHY App Key not set. Please check settings

A hitel lezárási díj

A hitel lezárási díj

A társaláíró

A társaláíró