in

Vállalkozói hitel felvétele rossz hiteltörténettel

Általánosságban véve nehéz vállalkozói hitel felvétele rossz hiteltörténettel, de korántsem lehetetlen. A dolgot elősegítendő az egyén egy különálló hiteltörténetet kell hogy létrehozzon a vállalkozása számára. Esetleg fedezetet is megjelölhet a hitel biztosítékaként, hogy jobb benyomást keltsen, vagy akár társaláírót is kereshet. A rövid futamidejű hitelek illetve családon belül elrendezett hitelek is megoldást jelenthetnek azoknak, akik vállalkozásuk számára szeretnének hitelt felvenni.

Amennyiben rossz hiteltörténettel rendelkezik a vállalkozói hitelért folyamodó egyén, megtehet bizonyos lépéseket a hiteltörténete megalapozásához. Ha el tudja különíteni a személyes hitelétől, nagyobb eséllyel pályázhat a hitelre. A vállalkozáshoz kapcsolódó vásárlásokkor a vállalat adószámát adja meg, ne a személyeset. Kisebb összegű hiteleket vehet fel különböző, a vállalkozáshoz használatos eszközök megvásárlásához. Ezen számlák befizetésével az egyén jó hiteltörténetet alakíthat ki és bebiztosíthatja a vállalkozói hitelét.

A fedezet is megkönnyítheti a vállalkozói hitel folyósítását rossz hiteltörténet esetén. Ha az egyénnek van módja rá, hogy biztosítékként fedezetet jelöljön meg, nagyobb valószínűséggel fogják elfogadni hitelkérelmét, mivel kevesebb kockázattal jár a hitelügylet. A hitelező erre való hajlandósága nagy mértékben függ a fedezet értékétől.

Egyes esetekben a rossz hiteltörténettel rendelkezők csak társaláíró segítségével kaphatnak hitelt. A társaláíró az a személy, aki felelősséget vállal a hitelért. Amennyiben az adós képtelen fizetni a megállapodásban leírtak szerint, a társaláíró lesz a felelős a hitelösszegért. Ennek sikerességéhez olyan társaláírót kell választani, akinek kitűnő a hiteltörténete.

Megeshet, hogy a hitelért folyamodni vágyó egyénnek nehézkes tradícionális úton vállalkozói hitelt szereznie, ekkor más alternatívákat kell keresnie. A megoldás lehet a kölcsönkérés családon belül, vagy egy hitelközösség hálózathoz való csatlakozással. Ezen hálózat a hitelezőket és az adósokat köti össze, nem oly szigorú szabályokkal mint az más egyéb hiteltársaságoknál tapasztalható. Végső megoldásként felvehet gyorshitelt, bár ezen hitelfajta általában nagyon magas kamattal rendelkezik.

A hitel lezárási díj

A hitel lezárási díj

A társaláíró

A társaláíró