in

A hitel lezárási díj

A hitel lezárási díj
A hitel lezárási díj

A hitel lezárási díj egy hitel többletköltségének számít, leggyakrabban lakáscélú hitelek esetében. A fizetendő díj gyakran a hitelező kiadásait igyekszik fedezni. Egyes esetekben a hitelező átvállalhatja ezt a költséget az ingatlan gyorsabb eladása érdekében.

Ugyan ennek a díjnak a használata megszokott, a mértéke akár csökkenthető is lehet. Amennyiben a vásárló elfogadja a magas kamatú hitelt és nagyobb összeget képes letenni első fizetési részletként, megeshet hogy nem kell lakáshitel biztosítást kötni. Gyakran az első fizetési részlet a teljes összeg 50%-a, bár az alacsonyabb összegek is csökkentik a biztosítás mértékét. Egyes hitel lezárási díjak ettől függetlenül még életben lesznek.

További lezárási díjakkal is számolnunk kell, például a helyi önkormányzatok által kirótt díjakkal. Ezek magukban foglalhatják az ingatlanadó előre befizetését egy adott számlára.

Általánosságban szinte lehetetlen megjósolnunk, hogy mennyibe is fog kerülni a hitel lezárása, de a végső számla nem érhet minket teljesen váratlanul. Általában a hitelezőknek kötelességük egy nagyjábóli összeget megállapítani a hitel lezárási díjaként. A különbség az előre megállapított összeg és a végső díj között nem lehet túl nagy.

A hitel lezárási díja nagyban függ továbbá, hogy mely országban is vagyunk. A biztosítások illetve az adó mértéke is meglehetősen változó lehet országról országra, ennek következtében a hitel lezárási díja is hol alacsonyabb, hol magasabb lesz.

A hitel lezárási díjának meghatározásához mindenképp keressünk fel több hitelezőt. A különböző kamatok mellett a lezárási díjak mértékét is kísérjük figyelemmel.

A halasztott hiteltörlesztés

A halasztott hiteltörlesztés

Vállalkozói hitel felvétele rossz hiteltörténettel