in , , , ,

A hitel felvétele hosszas lehet

A hitel felvétele hosszas lehet
A hitel felvétele hosszas lehet

A legtöbb esetben nem tart rövid ideig egy nagyobb összegű banki szolgáltatás igénybe vétele. Leginkább az szabja meg a hitelbírálati díjat, hogy milyen típusú hitel kerül felvételre. Általában a lakáshitelek bírálata tart a legtovább, mivel azok esetében magánszemélyek vesznek fel több millió forintot és a bank nagyon részletes vizsgálatot végez, hogy rendelkezik-e kellő anyagi háttérrel az adott adós, hogy majd a törlesztéseket megfelelően tudja fizetni.

Ha kisebb összeget igényel, pl. személyi kölcsön, szabad felhasználású hitel esetében, akkor nem kell több hetes bírálati időszakra számítania.

Ezekben az esetekben néhány napos szokott lenni a hitelbírálat átfutási ideje. Teljesen más a helyzet az áruhitelek kapcsán, ahol csak néhány óra a bírálat, hiszen éppen az a lényege, hogy az adott terméket, ami megtetszett a vásárlónak, haza is tudja vinni még aznap.

Vállalkozások esetében a fejlesztési hitelek bírálata tart a legtovább. Ilyenkor nagyon alapos gazdasági elemzéseket végeznek a cég benyújtott számviteli, pénzügyi dokumentumai alapján.

Ha magánszemély szeretne nagyon gyors elbírálással rendelkező személyi hitelhez hozzájutni, akkor számítania kell arra, hogy sokkal magasabb lesz a szolgáltatás ára, vagyis több kamattal kell kalkulálni. Így kéri meg a bank a gyors, akár pár órás rendelkezésre bocsátás díját.

Minden esetben előre tájékozódjon arról, hogy az adott bank milyen eljárási folyamatot alkalmaz, az milyen időtávot vesz igénybe, hiszen a hitel felvételét igazából csak így tudja tervezni.

Önrész hitel esetében

Banki hitel ajánlatok megismerése

Banki hitel ajánlatok megismerése