in , , ,

Teljesen megszűntek a deviza hitelek

Teljesen megszűntek a deviza hitelek
Teljesen megszűntek a deviza hitelek

Idén év elejétől kezdve már minden egyes adós, akinek lakóingatlanra felvett jelzálog hitele van, fix árfolyam fizeti a törlesztéseit. Ennek a hatása azonnal nem érződik a havonta esedékes törlesztéseknek az összegében, hiszen a bankoknak át kell számolnia minden egyes szerződést, hiszen a forintosítás következtében ezeket a dokumentumokat is változtatni kell.

Csak májusban várható az ilyen típusú hitelek esetében az, hogy már kevesebbet kell törlesztésként utalni a bank számára. A forintosítás az euró, a svájci frank alapú hitelesen esetében megszünteti azt a bizonytalanságot, melyet a folyamatos árfolyam ingadozás okoz.

Akinek autóra felvett hitele vagy áruhitele van, azokra nem vonatkozik a forintosítás. Magánszemélyek esetében már nincsen lehetőség arra, hogy euróban vagy svájci frankban eladósodjanak. Csakis forint alapú hiteleket lehet felvenni.

Hogy pontosan milyen ajánlatok érhetőek el, azt minden esetben a bankok honlapján is megismerheti. Ha szeretné megszüntetni, kiváltani a gépkocsira felvett deviza hitelét, akkor ezzel kapcsolatosan személyesen kell érdeklődnie a banknál.

Egyes esetekben lehetőség van olyan hitelkiváltó ajánlatokhoz hozzájutni, melyek könnyebbséget hoznak az adósok ezen csoportja számára is. Azt ne feledje, hogy az előtörlesztés esetében is számítani kell arra, hogy különféle díjakat fog kérni a bank, melyek a megkötött szerződésben pontosan rögzítésre kerültek.

Ha nincsen otthon a pénzügyi termékek területén, akkor minden esetben forduljon szakemberhez, aki megfelelő tanácsokkal látja el.

Mit gondolsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

GIPHY App Key not set. Please check settings

Forint alapú hitelek

Forint alapú hitelek

Hitelt csakis óvatosan vegyen fel!

Hitelt csakis óvatosan vegyen fel!