in

Kiterjesztett Kamatstop

„A kormány kiterjesztette” mondá a KTK

Friss hír, hogy a kamatstop kiterjesztéséről (is) döntött a kormány.
Friss hír, hogy a kamatstop kiterjesztéséről (is) döntött a kormány.

Friss hír, hogy a kamatstop kiterjesztéséről (is) döntött a kormány. Az eseményről közvetlen forrásból a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) tájékoztatta pénteken a „nagyérdeműt”.

A jelzálogalapú hitelek mellett a kormány a hírek szerint kiterjeszti a kamatstop kitalált intézményét a jelzálogalapú pénzügyi lízingekre is. Az intézkedés a jelzáloghitelek esetében bevezetett kamatlábak kamatstophoz hasonlóan október végén rögzítette a lízingek kamatait.

Emiatt a márciusi lízingfizetések a korábbinál alacsonyabbak lesznek, a januári túlfizetés pedig jóváírásra kerül.

A kamatstopból eddig mintegy 500 ezer háztartás részesülhetett, a jelenlegi intézkedések több ezret érinthetnek.

Egész Európa szenved az árak emelkedésétől, elsősorban a magasabb energiaárak miatt. Az infláció egyes EU-országokban meghaladja a 10%-ot. Ez Magyarországon is megtörténhet (vagy már meg is történt ugye), ha a kormány nem védi tovább a családokat – „állítja” a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

„A kormány nem nézi tétlenül az árak emelkedését, a kamatstopon túl már bevezettük a benzinár- és az élelmiszerárstopot. A rezsicsökkentést pedig továbbra is fenntartjuk, ezáltal a magyar családok fizetik Európa egyik legalacsonyabb gáz- és áramdíját”

– közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.


Egyelőre persze a benzinárstop hatására a kis benzinkutak sorra zárnak be, és az élelmiszerláncok korlátozzák az egyszerre megvásárolható mennyiségeket.

Mától elérhetetlen lesz az Erste Bank több szolgáltatása

Mától elérhetetlen lesz az Erste Bank több szolgáltatása

Ne használj PayPal-t, ha kedves a pénzed

Ne használj PayPal-t, ha kedves a pénzed