in , ,

Hitel felvételekor körültekintően járjon el!

Hitel felvételekor körültekintően járjon el!
Hitel felvételekor körültekintően járjon el!

A válság előtt a bankok által kínált lehetőségek nagyon sok esetben visszautasíthatatlanok voltak, éppen ezért családok tízezrei vettek fel különféle hiteleket, hogy abból megvalósítsák álmaikat. Akkoriban még kisebb volt az előírt önerő aránya a teljes összeg arányában egy lakáshitel esetében, illetve nem végeztek annyira szigorú, mélyre hatoló vizsgálatot a bankok az igénylés jóváhagyásakor.

Manapság már sokkal alaposabban járnak el a bankok, hogy megállapítsák ténylegesen alkalmas lesz-e fizetni az adósságait az adott személy. Az önerő aránya is magasabb lett.

Gondot jelentett többek között az is, hogy a hitel igénylők nem voltak tisztában alapvető fogalmakkal, így tulajdonképpen úgy írták alá a szerződést, hogy nem tudták annak buktatóit. Mindenkinek a szeme előtt csak az rebegett, hogy hozzájut több millió forinthoz kedvező feltételek mellett, melyből megvalósíthatja álmait.

Éppen ezen kellemetlen következmények miatt mindenkinek alaposan tájékozódni kell hitel felvételekor, hogy mi mit jelent és ha kell többször visszakérdezni a banki ügyintézőnél, ha valahol elvesztette a fonalat. A banki hitel ajánlatok között a kalkulátorok is segítenek eligazodni, melyeket online lehet használni. Ezeknek a segítségével otthonról ülve is össze lehet egymással vetni az egyes hitel ajánlatokat.

Arra mindig figyelni kell, hogy a kamaton túl milyen egyéb költségek jelentkeznek. Felvételkor számítani kell különféle egyszeri díjakra, mint maga a rendelkezésre bocsátás, amely százalékban van meghatározva.

Mit gondolsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

GIPHY App Key not set. Please check settings

A kamat szerepe banki szolgáltatásokban

A kamat szerepe banki szolgáltatásokban

Fedezet hitel felvételekor

Fedezet hitel felvételekor