in

Három éves a Babaváró kölcsön

Vezető hitelfelvételi ok továbbra is a lakáscél

Három éves a Babaváró kölcsön
Három éves a Babaváró kölcsön

Július 1-jén lesz három éves a Családvédelmi Akcióterv egyik legnépszerűbb támogatása, a Babaváró kölcsön.

Ezt még fél évig biztosan igényelhetik a gyermeket tervező házaspárok. Az ügyfelek 2022-ben is főként lakhatási célra használták fel a kamatmentes, szabadfelhasználású kölcsönt, de volt, aki utazásra, autóvásárlásra vagy vállalkozásfejlesztésre fordította a kapott összeget a Duna House Pénzügyek felmérése szerint. 

A Duna House Pénzügyek ügyfelei körében végzett felmérésből kiderül, hogy a 2022. január és június közötti időszakban benyújtott igénylések alapján a Babaváró legnépszerűbb felhasználási módja a lakásvásárlás volt, a hitelfelvevők 72,7%-a költötte erre a kapott kölcsönt. Meglévő ingatlanjuk felújítása, korszerűsítése, valamint bővítése céljából a családok 13,49%-a folyamodott a támogatásért, a harmadik legnépszerűbb pedig az egyéb kategória volt, az igénylők 5,84%-a nem nevezte meg pontosan, hogy mire szánja a szabadon felhasználható összeget. A Duna House Pénzügyek közreműködését kérő igénylők 95,6%-a a maximálisan felvehető összegre nyújtotta be kérelmét idén.

Az idei év első félévében tovább emelkedett ügyfeleink között a lakásvásárlás céljából felvett Babaváró támogatások aránya”

– kezdte Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője.

„Az elmúlt negyedévben tapasztalt ingatlanpiaci áremelkedés miatt már vidéken is egyre ritkább, hogy a maximális, 10 millió forintos támogatás egészében fedezze egy család otthonteremtését, a Babaváró támogatás mellett a vásárlóknak a legtöbb esetben további kiegészítésre is szükségük van lakáscéljaik megvalósításához. Az aktuálisan elérhető kedvezményekről és egyedi akciókról a pénzügyi szakértőktől érdemes tájékozódni.”

„Visszafogottabb érdeklődés látható a Babaváró tekintetében ügyfeleink körében. A Magyar Nemzeti Bank közlése szerint a támogatás indulása óta közel 1.600 milliárd forintot folyósítottak 2022 januárjáig az igénylőknek. Ez átlagosan 160 milliárdot jelent negyedévente. Korábbi becsléseinkhez képest alacsonyabb intenzitást mutat a kihelyezett hitelösszeg növekedése, így kérdéses, hogy a támogatás keretében felvett összeg meghaladja-e a program tervezett zárásáig a 2.000 milliárdot.”

tette hozzá a 2022 végéig még biztosan igényelhető Babaváró hitelről Benedikt Károly.

A Kormány 2023-as költségvetési tervezete alapján 2022. december 31. után is várható folytatás, a Babaváró hitelekre 175 milliárd forint a betervezett összeg, ám a több gyermeket már nem tervező családok sem maradnak segítség nélkül, egyéb lakástámogatások jogcímen közel 500 milliárd forint szerepel a tervek között.

Három éves a Babaváró kölcsön

Kölcsön keresése az interneten keresztül

Kölcsön keresése az interneten keresztül

Kötelező biztosítás díjak összehasonlítása - Milyen árakra lehet számítani 2022-ben?

Kötelező biztosítás díjak összehasonlítása – Milyen árakra lehet számítani 2022-ben?