in

Kötelező biztosítás díjak összehasonlítása – Milyen árakra lehet számítani 2022-ben?

Kötelező biztosítás díjak összehasonlítása - Milyen árakra lehet számítani 2022-ben?
Kötelező biztosítás díjak összehasonlítása - Milyen árakra lehet számítani 2022-ben?

Azzal valószínűleg mindenki tisztában van, hogy kötelező biztosítás nélkül el sem indulhat az autó.

Ezt minden egyes forgalomba helyezett autó esetében kötelezően meg kell fizetni. Ha pedig valaki mégis úgy döntene, hogy ő inkább hazárdírozik és nem fizeti meg, az biztosan egy csinos összegű büntetésre számíthat, így nem érdemes ezt választani.

Ma már számtalan biztosító ajánlatából lehet választani, millió opcióval. Ezért nagy segítség lehet, ha valaki egy olyan gyűjtőoldalt választ, ahol a különböző biztosítók ajánlatait összehasonlítják és így könnyebben tud döntést hozni.

Az egyik legkézenfekvőbb választás lehet a biztoshely.hu oldala, ahol a kötelező biztosítás kalkulátor segítségével a legjobb opciót választhatod ki.  Ezzel a kötelező biztosítás díjszámolóval könnyen tájékozódhatsz a 2022-es árakról és egy füst alatt meg is kötheted, szinte se perc alatt.

Miért érdemes a biztoshely kötelező biztosítás kalkulátorát választani?

Elsősorban azért, mert a rendszerük 11 biztosító ajánlatát hasonlítja össze, amelyeket a kívánt sorrendben láthatsz. Ehhez csupán néhány adatot kell megadnod magadról és a rendszer már számolja is, hogy számodra melyik lehet a legkedvezőbb ajánlat. Gyors, kényelmes, szinte bárhonnan, bármikor számolhatunk.

Emellett több mint 100 féle kedvezményt is találsz az oldalon. A kiválasztott díjakra árgaranciát vállal a biztoshely.hu, így akár még több 10 ezer forintot is spőrolhatsz vele. Sőt még a kárrendezésben is tudnak neked segíteni.

Azért is érdemes ilyen típusú díjszámító rendszert használnod, mert a biztosítási ajánlatok biztosítónként roppant eltérőek is lehetnek, így mindenképpen érdemes alaposan összehasonlítani azokat.

A biztosítók már nem csak október 30.-án hirdetnek új tarifákat, hanem az évforduló előtt akár 55 nappal korábban ajánlott megnézni, hogy milyen új feltételekkel tudsz szerződni. Ezért is érdemes ellátogatni időben a biztoshely oldalára, hogy még időben tudj váltani.

Mi az, amire nem terjed ki a KGFB?

A megkötéskor arra is érdemes odafigyelni, hogy mi az, amire nem terjed ki ez a típusú biztosítás. Legfőképpen nem fedezi a károkozó gépjárműben keletkezett károkat. Olyan kárt sem fedez, ami a károkozó gépjárműben található tárgyakban keletkezett, akkor ha ezek a tárgyak nem a gépjárművel utazó személyes tárgyai.

Emellett akkor sem terjed ki a biztosítás a gépjárműre, ha azt nem a rendeltetésének megfelelően vagy valamilyen extrém körülmények között használták és a baleset vagy okozott kár ekkor keletkezett.

Hogyan lehet megszüntetni a KGFB-t?

Gyakori kérdés lehet, amire sokan nem tudják a választ, hogy hogyan lehet megszünetetni ezt a fajta biztosítást, amikor valamilyen oknál fogva már nincsen rá szükség.

Fontos tudnod, hogy a a szerződő fél a biztosítást 30 napos felmondási idő megtartásával, különösebb indoklás nélkül a biztosítási időszak végére felmondhatja. Egyéb körülmények között is megszűntethető a szerződés, ha például a felek közösen megegyeznek róla, vagy például, ha a szerződő fél elmulasztja a díjfizetési kötelezettséget. Emellett tipikus felmondási ok lehet, ha az autót a forgalomból kivonják. Ez lehet vagy végleges vagy pedig 12 hónapnál hosszabb időre történő kivonás.

Összességében tehát érdemes időben megkötnöd a KGFB-t, amelyhez tökéletes választás lehet a biztoshely.hu oldal. Persze nem ez az egyetlen biztosítási forma, amelyet az oldalon köthetsz, hiszen a kötelező biztosítás mellet Cascot is lehet kötni vagy akár az utazásodra, lakásodra is.

Érdemes átnézni az összeset!

Három éves a Babaváró kölcsön

Három éves a Babaváró kölcsön

Lehetséges lakáshitel, jóval a jegybanki alapkamat alatt?

Lehetséges lakáshitel, jóval a jegybanki alapkamat alatt?