in , ,

Állami kamattámogatás lakáshitelhez

Állami kamattámogatás lakáshitelhez
Állami kamattámogatás lakáshitelhez

Ha szeretné megoldani otthonteremtési problémáját, akkor alaposan ismerkedjen meg a bankok ajánlataival. Mindezek előtt érdemes tisztában lenni azzal, hogy mi is az állami kamattámogatás. Hogy pontosan milyen típusú hitelhez lehet igénybe venni ezt az állami segítséget?

Ha használt vagy új lakást vásárol, esetleg építkezik vagy a meglévő otthonát bővíti, korszerűsíti.

Az otthonteremtési lakáshitel kamattámogatása legfeljebb öt éves időszakra szólhat. Bármilyen hosszú magának a hitelnek a futamideje, csak az első öt évre lehet igénybe venni ezt a segítséget. Természetesen meg van szabva az is, hogy legfeljebb mekkora összegű hitel esetében lehet kérni.

A fővárosban és megyei jogú városokban a lakásra felvett hitel összege nem lehet magasabb 12,5 millió forintnál, az ország többi településén a 10 millió forintot nem haladhatja meg.

Ha lakáskorszerűsítésre vesz fel hitelt, akkor a támogatás legfeljebb 5 millió forintig kérhető.

További feltételek vonatkozhatnak a családra is, a gyermekek számára és az igénylő életkorára.

Minden esetben informálódjon ezen kitételekről, hogy ne  a hitel felvételét követően érje meglepetés, hogy esetleg nem felel meg a kamattámogatás mértékének. Sokan élnek ezzel a lehetőséggel, hiszen bármekkora összeget is vállal át az állam a kamatok összegéből, mindenképpen nagy segítség az amúgy is magas banki költségek mellett.

Lakáshiteléhez ne feledkezzen meg a szocpol lehetőségek megismeréséről sem, hiszen a kamattámogatása mellett az is hatalmas segítséget jelent.

Hitelek kamatperiódusának kiválasztása

Hitelek kamatperiódusának kiválasztása

A hitelkiváltással csökkentheti törlesztését