in

Hitelek kamatperiódusának kiválasztása

Hitelek kamatperiódusának kiválasztása
Hitelek kamatperiódusának kiválasztása

A törlesztőrészletek nagyságára a felvett összeg nagyságán és a futamidő hosszán túl nagy ráhatása van annak, hogy mekkora a kamat mértéke. Egy igen fontos tényező az, hogy a hitelt annak idején fix vagy változó kamatozású kondícióval vettük-e igénybe.

A bankok minden esetben több féle kamatperiódust nyújtanak az ügyfeleknek, amelyeken belül nem változhatnak a kamatlábak. Ezek általában 3-6-12 hónaposak szoktak lenni.

Azt kell figyelembe venni, hogy minél hosszabb maga a kamatperiódus, annál többe is kerül a hitel. A rövid és a hosszú kamatperiódusnak is vannak előnyei.

Hogy pontosan kinek kedvező a rövid kamatperiódusú hitel ajánlat?

Azok számára, akik a kamatlábak csökkenésére számítanak, a hitele felvételekor szeretne minél kisebb törlesztést fizetni. A hosszú kamatperiódus azoknak javasolt, akik kamatemelkedéssel számolnak és hosszabb távon szeretnének mindenképpen kiszámíthatóságot a törlesztőrészletek összegének tekintetében.

Ezeket minden esetben érdemes alaposan számba venni, hiszen egy hitel felvétele több évre szóló elköteleződést jelent anyagi értelemben. A bankok által kínált fix és változó kamatozású hitel ajánlatokat mindig alaposan meg kell ismerni és megkérdezni szakembert arról, hogy melyik milyen előnyökkel és hátrányokkal bír, majd ez alapján dönteni.

Mindenképpen érdemes egy hitelügyintéző szakember segítségét igénybe venni ilyen esetekben! A THM segítségével könnyedén össze lehet vetni egyes ajánlatokat, azonban ez nem tartalmazhat minden felmerülő költséget.

Mit gondolsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

GIPHY App Key not set. Please check settings

Hitel diákok számára

Hitel diákok számára

Állami kamattámogatás lakáshitelhez

Állami kamattámogatás lakáshitelhez