in

Lakáshitel mellé szocpol

Lakáshitel mellé szocpol
Lakáshitel mellé szocpol

Ha szeretne lakát vásárolni, akkor érdemes megismerkednie a különféle támogatási formákkal is. Az ingatlanhitelhez fel lehet venni szocpolt is, amely egy vissza nem térítendő támogatás.

Az, hogy pontosan mekkora lehet a támogatásnak az összege, több tényezőtől is függ. Nem mindegy, hogy mekkora az ingatlan nagysága, illetve hány gyermeket nevel a fiatal házaspár.

Egy gyermek esetében a szocpolt nem lehet felvenni. Legalább kettő gyermeket kell nevelni ahhoz, hogy a hitel mellé igényelhető legyen a szocpol is. Több millió forintot is elérheti a nagysága, így egy igen lényeges támogatási formáról van szó.

Mindenképpen érdemes előzőleg tájékozódni arról, hogy milyen dokumentumokra, igazolásokra van szükség ahhoz, hogy a hitel mellett maga a szocpol is rendelkezésre álljon. Önerőként is be lehet vonni az adott ügyletbe.

Azoknak a fiatal házaspároknak, akik gyermeket nevelnek és még nincsen saját lakásuk, nagyszerű segítséget jelent a szocpol. A részletszabályok sok esetben változnak, melyről érdemes minden esetben előzetesen tájékozódni. Ha szeretne hitel segítségével otthont vásárolni, akkor ne feledkezzen meg arról sem, hogy állami kamattámogatás is létezik, melynek a részleteiről online lehetősége van tájékozódni.

Ha nem tudja, hogy pontosan milyen lehetőségei vannak, akkor keressen fel egy olyan szakembert, aki kifejezetten hitelekkel foglalkozik! Mindent részletesen ismerjen meg a támogatások esetében és csak akkor éljen a banki ajánlatokkal, ha biztosnak látja azt, hogy vissza is tudja majd fizetni.

a kedvezményesen végtörlesztett fogyasztóknak kérniük kell az elszámolást

Banki elszámolás – MNB: a kedvezményesen végtörlesztett fogyasztóknak kérniük kell az elszámolást

Deloitte: derűlátóbb a magyar lakosság pénzügyeit illetően

Deloitte: derűlátóbb a magyar lakosság pénzügyeit illetően