in

A hitelkiváltással csökkentheti törlesztését

Nagyon sokak számára jelent komoly gondot a törlesztések rendszeres fizetése. Sok esetben a családi költségvetés elég jelentős részét elviheti ez a tétel. Azonban lehetőség van arra, hogy a korábban felvett hiteleket egy kedvezőbb konstrukcióval bíró szerződéssel váltsa ki.

Az egyik leggyakoribb megoldás szokott lenni, amikor a futamidő kerül kitolásra, illetve csak a kamat és a kezelési költségeket kell havi szinten fizetni, magát a tőkét nem egy időre vonatkozóan.

Ha egyszerre több hitellel rendelkezik, akkor azok esetében számos olyan költség van, amely fixen jelentkezik függetlenül attól, hogy mekkora összegről is van szó.

Ha ezeket a hiteleket egyetlenné vonja össze, akkor már jelentős megtakarítást lehet elérni. Természetesen meg kell felelni bizonyos feltételeknek, ha szeretne ilyen banki ajánlatot igénybe venni.

Minden esetben az egyik legfontosabb az, hogy igazolva legyen a kiváltani kívánt hitelnek a rendszeres fizetése, hiszen egyik bank sem nyújt egy olyan adósnak újabb ajánlatot, aki a régi adósságát sem tudta fizetni, mivel így nagy a kockázat.

Jövedelmi feltételeknek is meg kell felelni, illetve vannak életkori szabályok, valamint a hitel típusával és a fedezetével kapcsolatosan is léteznek előírások, melyeket az adott bank határozza meg.

Ha nem tud kiigazodni a hitelek erdejében, akkor mindenképpen vegye fel a kapcsolatot egy szakemberrel, aki majd a segítségére lesz abban, hogy kiválaszthassa a megfelelő hitelkiváltási ajánlatot. Könnyítse a havonta esedékes törlesztés által jelentkező terheit!

Állami kamattámogatás lakáshitelhez

Állami kamattámogatás lakáshitelhez

A hitelhez jutás költségei

A hitelhez jutás költségei