in

A személyi kölcsön szerződés

A személyi kölcsön szerződés egy hivatalos dokumentum, ami a kölcsön visszafizetését hivatott garantálni. A szerződés minden szükséges információt tartalmaz a kölcsönről, mint például a visszafizetés feltételeit, a kamatokat és egyéb dolgokat. A személyi kölcsön szerződést aláírja a kölcsönző, aki egy magánszemély, illetve a kölcsönt felvevő.

A személyi kölcsön esetében a hitel az egyén számára, vagy esetleg egy pár számára van meghatározva. Amennyiben a személyi kölcsönt két ember fizeti vissza, társaláírásról beszélünk. Ne feledjük, hogy ha társaláírók vagyunk egy hitelben, mindkét fél ugyanannyira felelős a kölcsönért. Ha az egyik fél nem fizet, a másiknak kell.

Egyes információk minden egyes személyi kölcsön szerződésben benne vannak. Ezen információk közé tartozik a teljes név, a szerződésben feltüntetett összes fél lakcíme, a kölcsön összege, a kölcsönzés dátuma, a kamat mértéke, a visszafizetés menete és összege illetve a visszafizetés végső dátuma. A személyi kölcsönöket leggyakrabban bankoktól kaphatjuk meg, vagy más egyéb gazdasági intézménytől, és ezek gyakran fedezet nélküli kölcsönök.

A fedezet nélküli kölcsön esetében nincs semmi fedezet az összeg mögött, azaz nem lehet eltulajdonítani semmit, ha nem lesz visszafizetve a kölcsön. Egy autóhitel esetében amennyiben a hitel nincs fizetve, az autó eltulajdonítható. Az efféle biztosítás nincs meg a fedezet nélküli személyi kölcsönöknél. Ezen okból kifolyólag gyakran a személyi hitelek kamatösszegei magasabbak mint más hiteleké.

Személyi kölcsön továbbá felmerülhet két barát, vagy akár két családtag között is. Javasolt minden esetben egy alap személyi kölcsön szerződést írni, még barátok között is a félreértések elkerülése végett és hogy tudatosítsuk, hogy a pénz kölcsön, nem pedig ajándék. Ilyen minta személyi kölcsön szerződések megtalálhatók és letölthetők az internetről. Mindkét fél tüzetesen olvassa át a szerződést és tartson meg egy példányt belőle míg a kölcsön nincs visszafizetve.

Mire ügyeljünk, ha társaláírók leszünk egy autóhitelben?

Mire ügyeljünk, ha társaláírók leszünk egy autóhitelben?

Devizahitel vagy deviza alapú hitel?

Devizahitel vagy deviza alapú hitel?