in

Tanácsok rossz adósoknak lakásvásárláshoz

Tanácsok rossz adósoknak lakásvásárláshoz
Tanácsok rossz adósoknak lakásvásárláshoz

A lakáshitel megszerzése rossz adósként sok fejfájást okozhat. Mivel a lakáshitelhez bizonyos mértékű rizikót be kell vállalnia a hitelezőnek a hitelmegállapodás részeként, sok hitelező fokozottan figyel az illető hiteltörténetére és gazdasági megbízhatóságára. Szerencsére a lakásvásárlás rossz hiteltörténettel sem lehetetlen, főként ha tettünk bizonyos lépéseket a hiteltörténetünk javítására korábban, illetve van egy kis félretett pénzünk és ezáltal egy nagyobb összeget tudunk kifizetni első fizetési részletként.

Amikor lakásvásárlásra kerülne a sor rossz adósként, fontos megvizsgálnunk a havi jövedelmünk és az adósságunk közti kapcsolatot. A hitelező fél meg fogja vizsgálni, hogy mennyire leszünk előreláthatóan képesek törleszteni és ha aggályai vannak, aligha kaphatunk hitelt. Tehát ha a hitelező azt látja, hogy időben történtek a korábbi befizetéseink és időről időre csökkentettük adósságunkat, nagy valószínűséggel fogadják el hitelkérelmünket.

Fontos továbbá, hogy szakítsunk időt a hiteltörténetünk átnézésére, semmiképp ne legyen benne hiba. Mivel a hitelező nagy valószínűséggel utána fog járni korábbi hiteltörténetünknel, győződjünk meg róla hogy minden információ helyénvaló, ránk vonatkozik és tükrözi a jelenlegi gazdasági helyzetünket.

A korábbi adósságainkat mindenképp rendezzük, mielőtt lakáshitelért folyamodunk. Amennyiben vannak még bizonyos díjak, késedelmi kamatok amiket nem fizettünk ki, tegyünk eleget fizetési kötelezettségeinknek és ezáltal tovább növelhetjük a hitelkérelem elfogadásának esélyeit. Amikor benyújtjuk a lakáshitelre vonatkozó kérelmet, fokozottan ügyeljünk arra, hogy minden más hitelünkre vonatkozó információk a lehető legfrissebbek legyenek.

Lakásvásárlás esetén fontos lépés lehet a magas összegű első fizetési részlet befizetése, habár ezt nem mindenki teheti meg. Ezáltal csökken a hitelező kockázata és kedvezőbb törlesztőrészletekhez is juthatunk. Nem utolsó sorban a nagy összegű első fizetési részlet azt mutatja a hitelezőnek, hogy rendesen fizetni tudjuk majd a havi törlesztőrészleteket.

Érvek és ellenérvek autóvásárláshoz rossz adósoknak

Érvek és ellenérvek autóvásárláshoz rossz adósoknak

A halasztott hiteltörlesztés

A halasztott hiteltörlesztés