in

A halasztott hiteltörlesztés

A halasztott hiteltörlesztés
A halasztott hiteltörlesztés

A hiteltörlesztést egy meghatározott időre meg lehet szüntetni bizonyos helyzetekben. Ilyen szituáció lehet minden olyan előre nem látott dolog, amely miatt a törlesztés nehezebbé vagy lehetetlenné vált. A halasztás során, ahogy a nevéből is adódik, időt nyer az adós, nem lesz elfelejtve a hitel összege. A halasztott hiteltörlesztés általában egy előre meghatározott ideig van életben.

A hiteltörlesztés halasztásának következtében a hitelt felvevő egyénnek egy bizonyos ideig nem kell fizetnie a törlesztőrészleteket. Ez több okból is történhet, legyen az betegség vagy munkanélküliség. Az indokot gyakran a hitelező fogadja, vagy utasítja el. Egyes hitelek esetében – mint például a diákhitelnél – többnyire engedélyezve van a halasztás. A lediplomázást követő pár hónapban például halasztást kérhet amíg munkát nem talál.

Vannak olyan helyzetek, amikor a hiteltörlesztés halasztása engedélyezve van az adós számára. A munkanélküliség, vagy a gazdasági válság miatt megeshet, hogy nem tudja fizetni valaki a részleteket. Ahelyett, hogy a hitelező erőszakosan viselkedne a hitelt felvevővel, halasztást adhat neki, amíg gazdaságilag meg nem erősödik és újra fizetni nem tudja a hitelt.

A diákhitel esetében bizonyos feltételek mellett igénybe vehető a halasztás. Amennyiben a diák újra iskolapadba ül, amíg tanul, a halasztás érvényben lehet. A hiteltörlesztés halasztása nem lehet állandó időtartamú, általában maximum egy év az elfogadott halasztási idő. Ezalatt az idő alatt a kamatok növekednek, így nagyobb összeggel kell szembenéznie az adósnak a halasztás leteltével.

Tanácsok rossz adósoknak lakásvásárláshoz

Tanácsok rossz adósoknak lakásvásárláshoz

A hitel lezárási díj

A hitel lezárási díj