in

Kedvezőbb feltételű bankgarancia- és hitelprogramok (2. rész)

Élelmiszeripari Bankgarancia Program
Élelmiszeripari Bankgarancia Program

Élelmiszeripari Bankgarancia Program

Újból elérhető az MFB Élelmiszeripari Bankgarancia Program, melynek célja, hogy a pénzügyi és gazdasági válság hatásának mérséklése, az élelmiszer-feldolgozó vállalkozások működőképességének javítása, versenyképességük növelése érdekében bankgaranciavállalással megkönnyítse az egyébként életképes vállalkozások számára a hitelhez jutás lehetőségét.

 

A módosítás keretében a biztosítható hitelösszeg alsó határa 200 millió forintról 50 millió forintra csökkent, így a kisebb vállalkozások is igénybe vehetik, és ezzel jelentősen bővül a potenciális kedvezményezettek köre.  A garanciakérelmet az MFB Zrt. Üzleti Vezérigazgatóságára kell benyújtani.

A Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. tervei szerint a kedvezményes garanciadíjjal, a program feltételeinek javításával az élelmiszeripari bankgarancia programot a vállalkozások szélesebb köre érheti el, könnyebben jutnak hitelhez, így csökkennek a cégek finanszírozási költségei.Felhívjuk az érdeklődők kedves figyelmét, hogy az alábbi honlapon naprakész információkat találnak az elérhető kedvezményes agrár-élelmiszeripari finanszírozási konstrukciókról:

http://elelmiszerlanc.kormany.hu/tamogatasok

illetve:

https://www.mfb.hu/tevekenyseg/hitelprogramok

Kiadó: Vidékfejlesztési Minisztérium

Forrás: MTI OS

Bankgarancia és hitelprogramok

Kedvezőbb feltételű bankgarancia- és hitelprogramok (1. rész)

Zsugorodó hitelezés

Tovább zsugorodott a hitelezés júliusban