in

Hitelszerződés kötése

Hitelszerződés kötése
Hitelszerződés kötése

Ön is volt már olyan helyzetbe, hogy nem állt rendelkezésére kellő önerő ahhoz, hogy megvásárolja az adott lakást, autót, háztartási gépet, számítógépet?

Csakis bankoktól, pénzintézetektől szabad ilyen helyzetben felvenni hitelt, semmilyen más megoldás nem jöhet szóba. Amikor bankhoz fordulunk ilyen esetben, akkor az első lépés maga a tájékozódás, hogy a sok pénzügyi lehetőség közül melyik az, amelyet érdemes igénybe venni.

A hitel csomag kiválasztását követően már mindenképpen a következő lépés maga a szerződés megkötése. Ez egy olyan dokumentum, amelyben minden fontos tudnivaló rögzítésre kerül a hitel kapcsán, melyet a szerződő felek aláírásukkal tudomásul vesznek.

A hitelszerződésben a felvett összeg, a futamidő, a kamat, egyéb járulékos költségek, a szerződés felbontásának módja, a késedelmes fizetés költségei, az előtörlesztés menete és minden fontos paraméter rögzítésre kerül.

Ingatlanfedezettel rendelkező hitelek esetében, mint pl. lakásvásárláskor minden esetben közjegyzői előtt történik a szerződés megkötése. Természetesen ezeknek a dokumentumoknak is van elkészítési díja, melyet egyes esetekben a bank átvállal, de néha az adósnak kell megfizetnie. Minden esetben felolvasásra kerül maga a szerződés, így az abban szereplő információk senki előtt sem lehetnek rejtettek. Minden esetben a felolvasást követően át is kell olvasni a szerződést és azokat a részeket, melyek nem világosak, meg kell kérdezni.

Alaposan fontolja meg hitel felvételét, hiszen egy ilyen banki szolgáltatásnak vannak költségei is.

Milyen célra vehető fel hitel?

Milyen célra vehető fel hitel?

Alapos tájékozódás hitel felvétele előtt

Alapos tájékozódás hitel felvétele előtt