in

Alapos tájékozódás hitel felvétele előtt

Alapos tájékozódás hitel felvétele előtt
Alapos tájékozódás hitel felvétele előtt

Nem szabad sosem elkapkodni a döntést, amikor egy banki szolgáltatás kerül igénybe vételre, hiszen ez elég nagy mértékű anyagi elköteleződést jelent egy több hónapos, éves időszakra. Minden esetben hitel felvétele előtt alaposan meg kell vizsgálni a családi költségvetést, hogy legfeljebb mekkora az az összeg, melyet havi szinten ki lehet szorítani úgy, hogy az nem jár nagy lemondásokkal.

Amikor elkezdünk érdeklődni az éppen aktuális hitelek után, akkor feltétlenül szükséges, hogy az egyes ajánlatok össze legyenek egymással hasonlítva. Ezt a legkönnyebben úgy lehet megtenni, hogy a THM-et vesszük szemügyre, hiszen alapjában véve a költségeket egy összeg felvétele kapcsán így lehet a legkönnyebben összevetni.

Számtalan esetben lehet találni hitel kalkulátorokat is a bankok oldalain, melyek segítenek abban, hogy a megadott összeg és futamidő tekintetében megtudható legyen az, ami mindenkit érdekel, vagyis maga a havi törlesztésnek a mértéke.

Kisebb és nagyobb összegű hitelek esetében mindig egy vizsgálati szakasz van, amikor a benyújtott igazolások, jövedelem tekintetében a bank megnézi, hogy látja-e biztosítottnak a megfelelő törlesztést.

A hitel összegétől és típusától függően fedezetet kér a bank, amely lehet maga a havi szinten kapott fizetés vagy egy autó, egy ingatlan. Mindenképpen olyan értéket kell képviselnie, amely a banknak biztonságot jelent a visszafizetésre.

A hitel felvétele előtt érdemes szakembert megkeresni, hiszen igazán a részletekről egy hozzáértő tud a legjobb tájékoztatni.

Hitelszerződés kötése

Hitelszerződés kötése

A hitel törlesztésének elemei

A hitel törlesztésének elemei