in

Hitel diákok számára

Hitel diákok számára
Hitel diákok számára

Nagyon sokan tanulnak felsőoktatási intézményben. Azonban egyáltalán nem mondhatni kis kiadásnak, amit egy egyetem vagy főiskola jelent. Nincsen minden család olyan anyagi helyzetben, hogy ezt tudja finanszírozni.

Ezért hívták életre a diákhitelt, amelyet az államtól lehet igénybe venni.

A bankok hasonló kondíciókkal rendelkező személyi kölcsöneinek kamati a legtöbb esetben a dupláját teszik ki a diákok számára nyújtott hitelnél.

35 éves életkor felett nem lehet igényelni. A hitel folyósításának a formáját meg lehet határozni havi részletekben vagy egyetlen összegben.

Alapvetően meg kell különböztetni a Diákhitel 1 és 2 konstrukciót. Az első esetben a havi vagy félévente kapott összegnek a felhasználását nem kell igazolni, így az szabadon elkölthető, szabadfelhasználású.

A Diákhitel 2 azonban ettől merőben eltér, mivel csak a képzés során felmerült költségek kiegyenlítésére lehet felhasználni, cserében azonban nincsen felső határa az igényelhető összegnek.

A Diákhitel központja közvetlenül az adott intézmény számára utalja az adott összeget ebben a konstrukcióban. A tanulmányok befejezése után nem kell azonnal elkezdeni a törlesztést és annak mértéke is a mindenkori minimálbér százalékában van meghatározva.

Akik külföldre mennek, ők sem mentesülnek a hitel törlesztése alól. Kedvező konstrukciója miatt nagyon sok hallgatónak teszi lehetővé ez az állami segítség azt, hogy diplomát szerezhessen annak ellenére, hogy nem rendelkeznek a szükséges anyagi háttérrel.

A tanulásba érdemes befektetni ilyen módon.

A hitel kalkulátorok is segítenek

A hitel kalkulátorok is segítenek

Hitelek kamatperiódusának kiválasztása

Hitelek kamatperiódusának kiválasztása