in ,

A hitelhez jutás költségei

A hitelhez jutás költségei
A hitelhez jutás költségei

Ha nem tudja megvalósítani elképzeléseit saját pénzügyi forrásból, akkor nem marad más hátra, mint a bankok által kínált lehetőségeket megismerni. Ha hitelt szeretne felvenni, akkor számolnia kell arra, hogy a tőkén felül még egy jelentős összeget kell visszafizetni a futamidő alatt, amely a bank számára magát a profitot jelenti.

Minden esetben a felvétel költségeinek a legjelentősebb részét a kamat teszi ki. Ennek mértéke bankonként és hitel ajánlatonként változó, ezért érdemes a lehető legalaposabban megismerni az egyes ajánlatokat.

A hitel felvételének azonban a kamaton túl még más tételei is vannak. A felvenni kívánt összegnek van rendelkezésre bocsátási díja is, amely százalékban van megszabva. Minden egyes hitel egy szerződés keretében kerül rögzítésre.

Lakáshiteleknél közjegyző készíti el az adott dokumentumot, melynek a költségét az igénylő állja a legtöbb esetben, azonban ez bankfüggő is lehet. Különféle adminisztrációs díjakra is kell számítani, melyet a bank a folyamatos ügyintézésért cserében kér.

Ha lakáshitelt szeretne felvenni és az ügylet ingatlan fedezet bevonásával történik, akkor az adott ingatlannak az értékbecslési költségét az igénylőnek kell fizetnie, de ebben is bankonként lehetnek eltérések. Ha nagyon gyorsan szeretne hitelhez jutni, akkor jóval magasabb kamatra kell számítania, mint a hagyományos konstrukciókkal bíró esetek többségében.

A költségek megismerése esetében a THM nagy segítségre lehet, azonban az sem foglal magában minden díjtételt. Éppen ezért érdemes szakemberhez fordulnia.

Mit gondolsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

GIPHY App Key not set. Please check settings

A hitelkiváltással csökkentheti törlesztését

A kezes szerepe hitel felvételekor

A kezes szerepe hitel felvételekor