in

A hitelt szerződésben rögzítik

A hitelt szerződésben rögzítik
A hitelt szerződésben rögzítik

Az anyagi nehézségek áthidalása esetén a személyi kölcsön a megoldás. Lakhatási gondok esetében pedig a lakáshitel lesz a megfelelő segítség. Minden egyes ilyen jellegű banki terméket, hitel szerződésben rögzítenek. Ezt közjegyző, illetve a bank is készítheti attól függően, hogy milyen típusú az adott pénzügyi szolgáltatás.

A szerződésben pontosan rögzítve van az adós személye, esetlegesen a kezes is. Az adott összeg, a kamatozás, a futamidő is mind meghatározásra kerül. A különféle díjak is mind feltüntetésre kerülnek.

Nem fizetés esetén a szankciók is mind rögzítve vannak a szerződésben. A hitel szerződés annak aláírásával lép érvénybe, ezt követően utalja a bank az igénylőnek az adott összeget. Természetesen elég hosszas folyamat előzi meg magát a hitel felvételét, hiszen a szerződés megkötésére csak akkor kerül sor, amikor a hitelbírálaton átment az igénylő.

Ha Ön is szeretne felvenni egy nagyobb összeget az adott banktól, akkor mindenképpen tájékozódjon arról, hogy milyen eljárási folyamatra kell számítania, illetve melyek azok a dokumentumok, melyeket be kell nyújtani. Minden esetben alaposan feltárja az adott bank ügyintézője azokat a kitételeket, melyek belekerülnek a szerződésbe.

Ha egy hitelügyintézőt keres fel, akkor ott egyszerre több bank ajánlatával is megismerkedhet. Minden esetben alaposan mérlegeljen, hogy milyen konstrukciókkal rendelkező hitelt vesz fel. Ha nem biztos abban, hogy tudja fizetni, akkor inkább mondjon le a hitel felvételről. Ismerje meg a bankok ajánlatait online!

A jövő héttől megkezdődik a devizahiteles ügyfelekkel való elszámolás

A jövő héttől megkezdődik a devizahiteles ügyfelekkel való elszámolás

Banki elszámolás – A Raiffeisen heti csomagokban küldi ki az értesítéseket, az UniCredit áprilisban postázza azokat