in

Mik a hitelkártya előnyei és hátrányai?

Mik a hitelkártya előnyei és hátrányai?
Mik a hitelkártya előnyei és hátrányai?

hitelkártya meglehetősen hasznos tud lenni egyes esetekben, viszont amennyiben nem vagyunk óvatosak, könnyen romboló hatással lehet életünkre. Ennek a kisméretű műanyag kártyának a birtoklása előnyökkel és hátrányokkal is jár. A használat mikéntje meghatározza az anyagi helyzetünket.hitelkártya egyik előnye, hogy minden váratlan helyzetben, különösképpen vészhelyzetekben nálunk van. Különbséget kell tudnunk tenni azonban a valós és vélt vészhelyzetek között. Például, a hitelkártya használata egy sürgős orvosi beavatkozás esetében indokolt, azonban például egy új pénztárca esetében már korántsem.

További előnye a hitelkártyának, hogy javítható vele a hiteltörténet, azonban ehhez nem elég csak birtokolni a kártyát. Ahhoz, hogy a hitelkártyával jól járjunk, be kell fizetnünk minden számlát időben. Az is számít, hogy mennyi tartozást halmozunk fel. A hitelkártyátjól használva, nagy segítségünkre lehet a jó hiteltörténet kialakításához.

Míg sokan képesek felelősségteljesen használni a hitelkártyát, mások olyan vásárlásokra használják, melyeket készpénzzel nem tudnának megtenni. Hatalmas értékben vásárolnak, és ezáltal olyan nagy mennyiségű hitel halmozódik fel a számlájukon, amit nem tudnak rendezni. Ahelyett, hogy az egész összeget kifizetnék minden hónap végén, mindig csak a minimális összeget fizetik vissza.

Habár a számlákat kifizetik, a THM növekszik és ezáltal a felhalmozott hitel is. Még mielőtt ráeszmélnének arra, hogy mekkora összeget is kellene visszafizetniük, addigra már nagy a baj. Sajnos ez egy megszokott hátránya a hitelkártyáknak.

Egy másik hátránya a hitelkártyáknak, hogy akaratlanul is kitesszük magunkat az identitástolvajoknak. Amikor online vásárolunk, akkor minden bizalmunk az adott cég biztonsági rendszerében és az ott dolgozókban van. Csak remélni tudjuk, hogy a megadott információk nem jutnak rossz kezekbe.

Mindenképp semmisítsük meg iratainkat, amelyeken hitelkártya vagy bármely más egyéb személyes adataink vannak. Óvakodjunk továbbá azon cégektől, melyeknél köztudottan előfordult már, hogy például az egyik alkalmazott megszerezte a vásárló személyes adatait. Fontos továbbá, hogy ellenőrizzük a hitelkimutatásunkat.

Míg a hitelkártyának megvannak az előnyei és hátrányai, rajtunk múlik a helyes használata. Összegezve, egy hitelkártyatulajdonosának lenni nagy felelősséggel jár. Ha jól használjuk, akkor viszont nagy segítségünkre lehet.

Mit gondolsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

GIPHY App Key not set. Please check settings

Identitás, Személyazonosság

Az identitás tolvaj – amikor elveszíthetjük személyazonosságunkat

A gazdaság lassulását megszenvedik a kínai nagybankok

A gazdaság lassulását megszenvedik a kínai nagybankok