in

Hogyan szerezzünk autóhitelt csődbejelentés után?

Fontos információ mindazon külföldön élő honfitársainknak, akik olyan országban élnek, ahol a magánszemély csődbejelentése elfogadott és ismert fogalom.

Könnyűszerrel gondolhatnánk, hogy semmiféle hitelt nem tudunk felvenni a csőd bejelentése után, hát még autóhitelt. Ez nem teljesen igaz, azonban akiknek nem tökéletes a hitel előéletük, kicsit tovább tart a hitelkérelem beadása az előkészületek miatt. Másrészről az is lehetséges, hogy egyből csődbejelentés után kapunk különböző hitelajánlatokat, bár nagy valószínűséggel nem használhatjuk autó vásárlására.

A szakértők azt javasolják, hogy feltétlen várjunk 6-12 hónapot csődbejelentés után, és csak utána folyamodjunk autóhitelért. Mások azt tanácsolják, hogy fogadjuk
el egy hitelkártya társaság ajánlatát még ha viszonylag kedvezőtlenek is a feltételek és kezdjük el tudatosan, felelősségteljesen használni a kártyát hogy jobb hiteltörténetünk legyen. Amennyiben szert teszünk egy hitelkártyára a csődbejelentés után és gondosan fizetjük a számlákat hónapról hónapra, azt mutathatja, hogy felelősséggel használjuk a kártyát, így hitelmutatónk javulni fog.

Amire még szükségünk lesz, az egy legalább 6 hónapja fennálló igazolható munkaviszony. A fizetőképesség bizonyításával jóval nagyobb eséllyel kaphatunk autóhitelt.

Ha az autó árának 20-30%-át ki tudjuk fizetni előre egy összegben, az is segíthet a későbbi hiteleket illető ügyleteinkben.

További tanács a szakértőktől, hogy legyünk tisztában a hiteltörténetünkkel. Megeshet hogy csődbejelentés után is nyitva marad egy-egy számla, ügyeljünk arra, hogy
zárjuk le ezeket a számlákat. Ez akár több hónapba is telhet, de jócskán megnöveli az esélyeinket.

Amikor végeztünk a hiteltörténetünk helyretételével és mindent időben fizetünk, itt az ideje hogy hitelezőt keressünk. Vannak olyan hitelintézetek, amik olyan ügyfelekkel foglalkoznak, akik korábban problémásnak bizonyultak; egyeseknek csak ez lesz az egyetlen választási lehetőségük. Ezen intézetek egy része online működik.

Segíthet ha a felvenni kívánt összeg nagyjábóli mértékét tudjuk, mivel az online felületen elérhető ajánlatok sokkal specifikusabbak lesznek.

Könnyedén előfordulhat, hogy csődbejelentés után jóval kedvezőtlenebb feltételekkel tudunk csak hitelhez jutni, de a kamat mértéke változatos lehet. Hasonlítsuk tehát
össze a kamatokat és találjuk meg a legkedvezőbbet! A legjobb ajánlatokat nem feltétlen autókereskedőktől fogjuk kapni, bár egyes kereskedők kifejezetten a rossz hitelesekkel foglalkoznak. Nézzünk tehát meg több ajánlatot is, mielőtt döntést hozunk!

Jó fizetéssel is van esélyünk arra, hogy autóhitelt kapjunk csődbejelentés után. Meglehet hogy magasabb kamatot kell fizetnünk, de fél-egy év után elgondolkodhatunk a hitel újrafinanszírozásán, amennyiben jó hitelmutatónk van és mindent időben fizetünk. Ez is egy módja a jobb hiteltörténet kiépítésének, bár ez esetenként sokba kerülhet.

Amennyiben előre láthatólag nem fogjuk tudni fizetni a hitelt, semmiképp ne vegyük fel, hiszen tovább ronthatja a hitelmutatónkat.

Hogyan válasszuk ki a legjobb hitel visszafizetési konstrukciót?

Az adósságrendezési szerződés, mint lehetőség