in , ,

Hitel KHR listásoknak

Minden bizonnyal hallott már arról, hogy a bankok egymás között egy nyilvántartást vezetnek arról, hogy kik nem számítanak jó adósnak. Ezt régebben BAR, most már KHR listának nevezik. Ezen belül is kétféle besorolást kapnak az adósok: passzív és aktív.

A hitel iránti kérelmet a lehető legnagyobb valószínűséggel el fogják utasítani a bankok minden esetben, ha szerepel ebben a nyilvántartásban, legyen passzív vagy aktív besorolású.

Ez tulajdonképpen egy feketelista, amely azokat a személyeket tartalmazza, akiknek a mindenkori minimálbér összegét meghaladó összegben áll fent már legalább 90 napja lejárt tartozása, hiteltörlesztése.

Ha Ön rendelkezik ilyen adóssággal, akkor minden bizonnyal fent van a KHR listán. A bankok a hitelbírálat első lépéseként ellenőrzik az adott igénylőt, addig neki sem állnak, míg nem tudják milyen adósnak számít a leendő adós.

Ha rendezi lejárt tartozását, akkor passzív státuszba kerül, amely csak egy teljes év eltelte után törlődik.

Nagyon sok esetben lehet olvasni hirdetések között olyan pénzügyi termékeket, így kölcsönöket, melyeket szinte minimális feltételek mellett kínálnak BAR listásoknak.

Ezeknek soha nem szabad bedőlni!

Bizonyos esetekben passzív besorolás mellett még lehet találni ritkán olyan banki termékeket, melyek igényelhetőek, de ilyenkor szigorúbb kitételeknek kell megfelelni, alaposabb vagyon, jövedelemvizsgálat megy végbe. Ezért nagyon fontos, hogy hitelei törlesztéseit mindig a szerződésben foglaltak szerint fizesse, így elkerülheti a negatív adós besorolást.

Mit gondolsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

GIPHY App Key not set. Please check settings

A banki hitelek fajtái

A banki hitelek fajtái

Önnek is segítenek a hitelszakértők!

Önnek is segítenek a hitelszakértők!