in

A hitel kalkulátorok is segítenek

A hitel kalkulátorok is segítenek
A hitel kalkulátorok is segítenek

Ön is szeretne vásárolni egy lakást vagy a meglévőt bővíteni? Esetleg új autó beszerezését tervezi? Ha nem rendelkezik kellő összegű saját forrással, akkor mindenképpen bankhoz kell fordulnia.

A hiteligénylés nem egyszerű folyamat. Első körben mindenképpen érdemes tájékozódni az egyes ajánlatok között.

A legegyszerűbben úgy lehet egymással összevetni a különféle ajánlatokat, ha online használható hitel kalkulátorokat használ.

Ezek esetében első lépésként ki kell választania, hogy milyen célra szeretne banki segítséget kérni.

Második lépésként az összeget kell megadnia és kiválasztani a futamidő hosszát, vagyis hogy hány év alatt tervezi visszafizetni az összeget.

Ezt követően a hitel kalkulátorok meg is mutatják, hogy egyes banki ajánlatok esetében havi szinten mekkora lehet a törlesztés.

Ez alapján lehet a legegyszerűbben összevetni egymással a hiteleket. Azonban arra kell figyelni az ilyen díjszámítók esetében, hogy azokat a költségeket, melyek nincsenek benne a Teljes Hiteldíj Mutatóban, azokat nem is tartalmazza maga a törlesztés. Ilyen pl. a rendelkezésre bocsátási díj vagy a szerződéskötési díj.

Ezekről is minden esetben tájékozódni kell, hogy a helyes döntést meg lehessen hozni hitel felvétele előtt. Így nem elégedhet meg azzal, hogy csakis a hitel kalkulátorokra alapozza döntését.

Valódi szerződéskötés esetén keresse fel az adott hitelügyintéző céget, illetve bankfiókot! A kalkulátor mellett informálódjon online az egyes fontosabb kifejezésekről is, hogy ne eshessen csapdába!

A kamat és a THM

Hitel és a THM mutató

Hitel diákok számára

Hitel diákok számára