in

Vajon George vagy az Erste nem tud számolni rendesen?

Valószínűleg egyik sem, hisz George jelen esetben nem egy személy, hanem az Erste új rendszere

Vajon George vagy az Erste nem tud számolni rendesen?
Vajon George vagy az Erste nem tud számolni rendesen?

Az Erste Bank George néven nem oly rég fáradságos munkával egy új elektronikus banki felületet vezetett be fontossági sorrendben a mobil applikációs alkalmazás felől közelítve a szolgáltatást.

Hogy miért pont ez lett a neve, arról nem szól a fáma, de nem csak Magyarországot tünteti ki ezzel a névvel, hanem más országokban is így nevezik a mobil applikációjukat.

Az alkalmazás gördülékenyen működik, elérhető mindkét fő mobilos platformon, ill. természetesen böngészőben is, a felületei átláthatók, bár néhol még lehetne egyszerűsíteni a logikáját.

Mindenesetre tényleg jobb, mint az előző online felület és nagyobb (értsd: két faktoros azonosítás) biztonsággal is kezelhető.

Azonban George számolni még nem tud. Vagy az Erste. Vagy mindkettő.

Történt ugyanis, hogy a múlt hónap végén lejárt a Hiteltörlesztési Moratórium 2. Ez elég sok hitelfelvevőt érintett, volt akit jól, volt akit kevésbé, de nem is ez a lényeg. Hanem, hogy akinek tényleg lejárt, azaz nem kérte a 2022-es dátumig történő meghosszabbítását, annak a bankjától kellett, hogy jöjjön egy értesítés, hogy ezen túl mekkora lesz a törlesztőrészlete.

A törlesztőrészlet változás alapja a moratórium alatt felgyűlt kamat és a maximálisan adható havi hitel-törlesztőrészlet összege. Utóbbiból kalkulálódik ki az is, hogy mennyi idővel tolódik ki a hitel törlesztése az eredeti lejárati dátumhoz képest.

Szóval az értesítés jön, delikvens megtekinti, megérti, és a jövőben fizeti tovább (vagy nem). Azonban az Erste Bank jelzáloghitelesei a George felületére belépve törlesztőrészlet összeg tekintetében egy mindentől független harmadik számot találhatnak a felületen, amit ezen túl – a rendszer szerint – fizetniük kell.

Ilyen egy értesítés a Moratórium 2 lejárata után:

Látható a félig lefedett törlesztőrészlet meghatározásnál, hogy 70 ezer forintos összegről van szó.

És ilyen a George felületén mutatott 6 jegyű (!) törlesztőrészlet ehhez képest:

Természetesen az ide nem tartozó adatokat elfedtük, de a lényegen nincs változtatás.

A Bank felhívása megtörtént az ügyben és a közel egy órás ügyfélszolgálati várakoztatás után a cikkünk tartalmához információt biztosító személlyel közölték, hogy a George rendszer új, és még nem működik tökéletesen számolás tekintetében.

Azért jó erről hírt adni, mert így annál, aki szintén érintett, megelőzhető a felesleges idegeskedés, ugyanis a George felület a hibáról mélyen hallgat.

Ha Önnek is van hasonló tapasztalata, kérjük írja meg kommentben, és, hogy melyik bankról van szó. Köszönjük!

Vajon George vagy az Erste nem tud számolni rendesen?

Erste székház kép forrása: Globetrotter19

Falusi CSOK?

Falusi CSOK?

Egy évünk maradt még Babavárót igényelni

Egy évünk maradt még Babavárót igényelni