in

A hitel törlesztésének elemei

A hitel törlesztésének elemei
A hitel törlesztésének elemei

Minden, banktól felvett összeget az aláírt szerződés szerint kell törleszteni. Hogy ennek mekkora a mértéke, azt elég sok tényező befolyásolja. Alapjában véve maga a futamidő hossza és a felvett összeg egymáshoz viszonyított aránya a legfontosabb meghatározó tényező.

A hitel havonta történő törlesztésének természetesen több eleme van. Minden esetben benne van maga a tőkének egy bizonyos része.

A kamat is folyamatosan fizetésre kerül, illetve emellett még különféle adminisztráció díjak kerülnek felszámolásra a bank részéről. Így összességében három különböző elemet lehet megkülönböztetni, amelyből áll a hitel törlesztése.

Egyes esetekben a futamidő különböző részein hitel elemek, így a kamat vagy a tőke, különböző mértékben kerül törlesztésre. Minden esetben hitel felvételekor erről tájékozódni kell, illetve egy igen maghatározó tényező az is, hogy fix vagy változó kamatozással lett-e felvéve az adott összeg.

Ha bankfiókban érdeklődik, akkor mindenképpen a lehető legrészletesebb tájékoztatást kérje, hiszen ha nem jó konstrukcióval bíró szerződést köt meg, akkor ennek több éven keresztül érezni fogja a hatását saját bőrén keresztül.

A hitel törlesztését minden esetben a megjelölt napig be kell fizetni, mivel elmaradás esetén különböző késedelmi költségeket kell megfizetni, melynek az összege elég magas. Mielőtt hitelt vesz fel, alaposan vizsgálja meg lehetőségeit, hogy mekkora az az összeg, melyet gond nélkül tud nélkülözni.

Kérdése esetén a legjobban teszi, ha egy hitelügyintézőt keres fel.

Alapos tájékozódás hitel felvétele előtt

Alapos tájékozódás hitel felvétele előtt

Most 0% THM!

Hitelek 0 százalékos THM mellett