in

Újra élénkül a hitel felvételi kedv

Újra élénkül a hitel felvételi kedv
Újra élénkül a hitel felvételi kedv

Ha meg szeretné valósítani az álmait, de nincsen hozzá elegendő saját tőkéje, akkor mindenképpen forduljon egy bankhoz! Egy jó kondíciókkal megkötött hitel szerződés csak az Ön érdekét szolgálja, és nem fogja tehernek érezni a törlesztést.

Természetesen éppen ennek érdekében van szükség arra, hogy saját maga is megvizsgálja az anyagi helyzetét és a jövőre vonatkozó kilátásokat, hogy rendelkezik illetve rendelkezni fog-e olyan anyagi biztonsággal, amely lehetőséget teremt a zökkenőmentes törlesztéshez.

Ha ezt nem teszi meg, akkor a bankok Ön helyett is elvégzik vizsgálatot hitelbírálatkor. A felvenni kívánt összeg nagyságának függvényében változik a bírálat szigorúsága.

Ha a hitel összege csak néhány százezer forint, akkor minden bizonnyal fedezetként elegendő lesz a jövedelem nagyságát igazolni. A bankok emellett kérnek munkaviszony igazolást is, amelynél egy általános szabály szokott lenni, hogy legalább három hónapos időszakot kell igazolnia a munkáltatónak.

Ha nagyobb összegű hitel kerül felvételre, akkor már ingatlan fedezetként való bevonására van szükség az ügyletbe. A legtöbb bank a befizetett közüzemi számlákat is bekéri igazolásként, hogy lássa az adós ugyanilyen rendszerességgel fog-e fizetni, illetve van-e tartozása.

Ha az igénylő rajta van a BAR listán (valódi neve KHR), akkor nagy valószínűséggel a bank elutasítja a hitel utáni kérelmet, legyen aktív vagy passzív besorolású az adott személy. Csak nagykorúak vehetik igénybe ezeket a banki termékeket. Egy bizonyos életkor felett már csak kezes bevonásával adnak hitelt a bankok, rendelkezzen akármilyen magas nyugdíjjal az igénylő.

A dolgok sokkal egyszerűbbek az online személyi kölcsönökkel

A hitelhez jutás folyamata