in

A hitelhez jutás folyamata

Pontosan végig kell gondolni, hogy melyik bankhoz fordul, ha szeretne felvenni egy nagyobb összeget. Előzőleg alaposan meg kell ismerni, hogy az adott hitelt melyik bank milyen konstrukciókkal kínálja. Érdemes hiteltanácsadóval is konzultálni, ha nem látja át a sok ajánlatot.

Ha sikerült kiválasztani a bankot és annak termékét, akkor kezdetét veheti az igénylés folyamata. Minden bank összeállít egy listát, amelyben szerepelnek a dokumentumok, melyeket be kell nyújtani.

Ilyen lehet többet között a munkáltatói igazolás, jövedelemről szóló igazolás, ingatlan tulajdoni lapja, közüzemi számlák befizetését igazoló csekk.

Ki kell tölteni a hitelkérelmi nyomtatványt is. Következő szakasz az elbírálás, amikor a bank a benyújtott dokumentumok alapján eldönti, hogy folyósítható-e a hitel. Ilyenkor történik többek között az ingatlanbecslés, megállapításra kerül a maximálisan felvehető hitel összeg.

Minden bank saját metódus alapján értékeli a kérelmeket. Ha sikeres volt a hitelbírálat, akkor jöhet a szerződés kötése. A hitel összegének rendelkezésre bocsátáshoz hitelfolyósítási díjat kell fizetni. Ez a megjelölt összeg egy bizonyos százaléka szokott lenni. Ha ez kifizetésre kerül, akkor már csak a hitelszerződés és a közjegyzői okirat aláírása van hátra.

Utolsó lépésként pedig a bank rendelkezésre bocsátja a kért összeget. Egyes szabályok bankonként eltérőek lehetnek. A gyors elbírálású hiteleknél azonban minden esetben magasabb kamatra kell számítani. A lakáshitelek elbírálása több hetet is igénybe vehet.

Újra élénkül a hitel felvételi kedv

Újra élénkül a hitel felvételi kedv

A személyes szükségleteinkhez igényeljünk személyi kölcsönt