in

A Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület közleménye

Alapos tájékozódás hitel felvétele előtt
Alapos tájékozódás hitel felvétele előtt

Fogyasztók ezrei indíthatnak eljárást a bankok ellen a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) precedens értékű határozata alapján. Milliárdos veszteséggel számolhat a OTP Bank Nyrt. azERSTE Bank Hungary Zrt.MKB Bank Zrt. és a Budapest Bank Zrt., mert devizahitel-szerződéseikben hibásan tüntették fel a THM értékét. A PSZÁF továbbra is hallgat arról, miért adott 2004-ben téves iránymutatást a bankoknak.

A múlt héten hírt adtunk (Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület) arról, hogy precedens értékű határozatot hozott a PBT a szerződésekhez kapcsolódó teljes hiteldíj mutató (THM) számításával kapcsolatban.

A PBT határozatával felülbírálja a PSZÁF egyik 2004-ben kiadott iránymutatását. Ennek eredményeként azok a pénzintézetek, amelyek a PSZÁF iránymutatásának eleget tettek, most milliárdos veszteséggel számolhatnak.

Egyesületünk aktív támogatást nyújt azoknak a fogyasztóknak, akik a PBT határozata alapján jogi lépéseket kívánnak tenni. Weboldalunkon az eljáráshoz szükséges tanácsok és beadvány tervezetek mindenki számára elérhetőek (www.pitee.org).

Sajtókapcsolat:

Tel.: 06 30 261 9938

pitee2008[at]gmail.com

A Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület 2008-ban alakult. Az egyesület célja, hogy közérthetően tájékoztassa a fogyasztókat az aktuális jogi kérdésekről, valamint gyakorlati segítséget, illetve jogi védelmet nyújtson a bajba jutott fogyasztóknak. Az egyesület által kezdeményezett bírósági és PBT eljárásokról az egyesület honlapján (www.pitee.org) tájékozódhat.

Kiadó: Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület

Budapest, 2012. október 3., szerda (OS)

Lakáspiaci hitel trend

Lakáspiaci hitel trend

Mi a hiteltörténet?

Mi a hiteltörténet?