in

Erős az évkezdés 2022-ben az ingatlan- és a hitelpiacon is

Lakóingatlan adás-vételi tranzakciószám-becslés és jelzáloghitel-előrejelzés

Erős az évkezdés az ingatlan- és a hitelpiacon is
Erős az évkezdés az ingatlan- és a hitelpiacon is

A Duna House becslése szerint az új év első hónapjában, erős érdeklődés mellett 10 815 darab ingatlantranzakció realizálódott. Ugyan 2021 januárjához képest 3%-os korrekciót mutat, a 2020-as adatokhoz viszonyítva 9%-kal nagyobb forgalom generálódott.

A korábbi évek trendjeit vizsgálva teljesen átlagosnak mondható az év első hónapjának ingatlanpiaci aktivitása. A Duna House szakértői szerint erős évkezdés várható, februárban és márciusban a kereslet további élénkülésére, és ezzel az adásvételek számának növekedésére számítanak.

A hitelpiac nem lassított januárban sem.

A Duna House Pénzügyek adatai alapján 100 milliárd forint jelzáloghitel realizálódott hazánkban, ami az eddigi legerősebb évkezdés lehet az elmúlt években. 2020-ban 80, 2021-ben mindössze 59 milliárd forintos hitelvolumennel kezdett a januári piac.

A folyósított jelzáloghitelek volumenében egyelőre nem érződik erősen a kamatemelési ciklus, a beadott igényekben azonban már látszik az új igénylések mérséklődése, így a következő hónapokban csökkenő folyósított hitelvolumenre számolnak a Duna House Pénzügyek szakemberei.

A hiteles vásárlók az egyre dráguló piaci hitelek mellett a támogatott hitelek és a családtámogatási kedvezmények nyújtotta kedvezményes lehetőségeket próbálják kihasználni.

Erős az évkezdés 2022-ben az ingatlan- és a hitelpiacon is

Mit gondolsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

GIPHY App Key not set. Please check settings

A Raiffeisen megmutatja, mi vár a sárga ajtón túl

A Raiffeisen megmutatja, mi vár a sárga ajtón túl

Áttörés a frankhitel "fronton"

Áttörés a frankhitel “fronton”