in , , ,

A megkérdezettek többsége számlavezető bankjától kérne hitelt egy felmérés szerint

A megkérdezettek többsége számlavezető bankjától kérne hitelt egy felmérés szerint
A megkérdezettek többsége számlavezető bankjától kérne hitelt egy felmérés szerint

A megkérdezettek kétharmada hitelfelvétel esetén első körben saját bankjához fordulna, bár azzal szinte mindenki egyetért, hogy érdemes körülnézni az ajánlatok között – derül ki a Cofidis és a BankRáció.hu közös felméréséből.

A közel 14 ezer megkérdezett részvételével végzett, nem reprezentatív kutatás szerint tízből négyen úgy érzik, hogy képtelenek összehasonlítani az ajánlatokat. A válaszadók 77 százaléka szerint nem elég átláthatóak a hitelajánlatok, 62 százalék szerint az apró betűs részektől kell a leginkább tartani.

Minden negyedik ember kifejezetten csak a nagynevű, sok fiókkal rendelkező bankoknál mer hitelt felvenni. A kisebb, vagy nehezebben elérhető bankokban a válaszolók valamivel több mint fele bízik csak meg annak ellenére, hogy anyagilag akár jelentősen jobban járnának velük.

A válaszolók 21 százaléka a teljes hiteldíj mutatót (THM), 19 százalékuk az összes visszafizetnivalót jelölte meg a legfontosabbnak egy hitellel kapcsolatban, az emberek fele azonban nem konkrét, összehasonlítható mérőszámokból indul ki, hanem az olyan általános hívószavak mentén hozna döntést, mint a “biztonság”.

A pénzügyi ismeretekre vonatkozó kérdésekre adott válaszokból az derül ki, hogy a válaszolók 56 százaléka nem érti a banki nyelvezetet , 44 százalékuk nem ismeri jól a bankok által gyakran használt szavakat, kifejezéseket.

Mit gondolsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

GIPHY App Key not set. Please check settings

Banki elszámolás - Az ügyfeleknek továbbra sincs sok teendőjük

Banki elszámolás – Az ügyfeleknek továbbra sincs sok teendőjük

Banki elszámolás: az első százezer ügyfél e héten megkapja az értesítőt

Banki elszámolás – MNB: az első százezer ügyfél e héten megkapja az értesítőt