in

10 kérdés amit feltétlen tegyünk fel magunknak, mielőtt személyi kölcsönért folyamodunk

Többféle okból kifolyólag lehet szükségünk hitelre. Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb hitelt tudjuk felvenni, utánajárásra van szükség. Az összeállításban szerepel 10 kérdést, melyet mindenképp tegyünk fel magunknak, mielőtt személyi kölcsönt veszünk fel.

1. Milyen a hiteltörténetünk?

Ezt a tényezőt mindenképp vegyük figyelembe a hitel felvétele előtt. Hatással lesz többek között arra, hogy milyen költségekkel fog járni a hitel visszafizetése. Jobb helyzetbe kerülhetünk például, ha időben fizetjük a részleteket.

2. Hitel fedezettel?

Egyes hitelek esetében szükségünk lehet bizonyos fedezetre. Ez azt jelenti, ha nem tudjuk visszafizetni a hitelt, a hitelező eltulajdoníthatja a fedezetként szolgáló dolgot. Az autóhitelek felvételéhez például kell fedezet. A legtöbb személyi kölcsönhöz azonban nem kell fedezet, de a biztonság kedvéért erre is kérdezzünk rá.

3. Mi a hiteligénylés menete?

Ez egy meglehetősen fontos kérdés, mivel tudnunk kell hogy mennyi ideig tarthat, amíg elfogadják a kérelmünket, mit kell benyújtanunk az elfogadáshoz és mennyi ideig tart a hitel folyósítása

4. Mi szükséges ahhoz, hogy megkapjuk a hitelt?

Egyes hiteleknél elég, ha bemutatjuk hiteltörténetünket és igazoljuk bevételi forrásunkat. Más esetekben azonban bankszámlakivonatokkal is kell igazolnunk, hogy mennyit keresünk.

5. Mi a hitelkérelem díja?

Bizonyos hiteleknél díjat kell fizetnünk a kérelemért, vagy a hitel folyósításáért. Fontos, hogy mielőbb tájékozódjunk ezen díjak mértékéről még a hitel folyósításának megkezdése előtt.

6. Mekkora lesz a THM?

Ez az az összeg, amit a pénz kölcsönvételéért kell megfizetnünk. Ez a szám megmutatja, hogy mennyivel kell majd többet visszafizetnünk. Minél magasabb a THM, annál több pénzt kell kifizetnünk.

7. Mennyi időn belül kell visszafizetni a hitelt?

Ez az az időkeret, amin belül a kölcsönt vissza kell fizetnünk. Ha rövidebb idő van megadva, többe fog kerülni a havi részlet
értelemszerűen, mivel kevesebb idő alatt kell visszafizetni a hitelt. Hosszabb idő esetében alacsonyabbak lesznek a havi díjak.

8. Lehetséges végtörleszteni? Ha igen, plusz pénzbe kerül?

Ha nagyobb mennyiségű pénzhez jutunk, megeshet hogy ki akarjuk fizetni előre a hitelünket. Egyes hitelintézetek plusz pénzt számolnak fel, ha végtörleszteni szeretnénk. Járjunk ennek is utána.

9. Vannak megkötések a pénz felhasználását illetően?

Egyes hitelek esetében – diákhitel, autóhitel, stb. – meg van szabva, hogy a hitelösszeg mire fordítható. A legtöbb személyi hitel esetében az összeg arra fordítható amire szeretnénk. Minden esetre, érdeklődjünk a hitelösszeg felhasználhatósága iránt is.

10. Mi történik ha nem tudunk fizetni?

Tudakozódjunk a kései fizetések díjáról, és hogy mi történik ha nem tudunk fizetni egyáltalán.

Az adósságrendezési szerződés, mint lehetőség

Rolls-Royce, mint hitel fedezete?

Rolls-Royce, mint hitel fedezete?